Bröd
Hej!
För många år sedan kunde man prenumerera på surdeg och fick recept till. Jag har idag testat att baka Alexanders skållade kruskabröd men utan surdeg och 50g jäst i stället. Det borde väl funka??? Ska jag justera upp mängden vätska något då jag inte använde surdeg?? Det ska vara 3,5dl vtn, 3dl surdeg och endast 25g jäst. Finns receptet kvar hos er men utan surdeg??
Mvh
Boel
För många år sedan kunde man prenumerera på surdeg och fick recept till. Jag har idag testat att baka Alexanders skållade kruskabröd men utan surdeg och 50g jäst i stället. Det borde väl funka??? Ska jag justera upp mängden vätska något då jag inte använde surdeg?? Det ska vara 3,5dl vtn, 3dl surdeg och endast 25g jäst. Finns receptet kvar hos er men utan surdeg??
Mvh
Boel
Följ inlägget
1
följare
tack för ditt mail.
Tyvärr kan vi inte hjälpa dig. Vi hade en sådan tjänst ett kort tag på 1990-talet om det är det du menar, men det finns inga recept eller material sparat från den tiden.
Om det handlar om jäst och surdeg kanske du kan vända dig till Jästbolaget istället.
Lycka till!