Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Har Fairtrade Vaniljsocker utgått?

Hej.
Jag kan inte hitta er produkt Fairtrade vaniljsocker i någon av de matvarubutiker där jag bor. (Den förpackningen som är svart och fairtrademärkt.)
Har den utgått?
Mvh Jeanette
Jeanette Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Jeanette!

  Tack för din fråga.

  Vår produkt Vaniljsocker Fairtrade 170g har tyvärr utgått ur vårt sortiment.
  Testa gärna vårt Vaniljsocker i den gul/gröna förpackningen som finns i välsorterad butiker, te x  Ica Kvantum och Citygross.

  Vänliga hälsningar
  Dansukker  
  Ann-Louise
 • Varför har produkten utgått ur sortimentet?
  För en så stor och dominerande aktör på sockermarknaden borde det rimligen finnas resurser att även tillhandahålla faritradevanilj.
  Skulle försöka köra lite fairtradebakning med scoutgruppen, men det verkar svårt att hitta vaniljsocker till det 🙁
  Magnus
 • Hej Magnus,

  Tack för din fråga!

  Anledningen till att vår produkt Fairtrade Vaniljsocker utgick från sortimentet var eftersom det visade sig att produkten inte matchade konsumenternas smakpreferenser för vaniljsocker, vilket gjorde att efterfrågan blev för liten.

  Dessutom har den höga efterfrågan av vanilj lett till en osäker tillgång och historiskt höga priser på vanilj.

  Vänligen,
  Dansukker
  Sofia
 • helt befängt att denna produkt har utgått. Tyvärr så innehåller er andra produkt som nu hänvisar till Vanillin. Har ni någon annan utan denna tillsats?
  anna
 • Hej Anna,

  Ja det är tråkigt när produkter som man tycker om försvinner ur sortimentet, jag beklagar det.

  Vi har dessvärre ingen annan vaniljprodukt förutom vårt vaniljsocker i gul och grön förpackning.

  Vänliga hälsningar,
  Dansukker
  Sofia
 • Det är också lite konstigt att en firma (särskilt med så dominerande marknadsposition och i dessa dagar då etiska överväganden blivit allt viktigare för många företag) lägger ner produkten istället för att försöka att tillsammans med odlarna hitta eller utveckla ett fairtradevaniljsocker som har en smak som kunderna vill ha. Vaniljsocker hör ju ändå till bassortimentet och man kan ju tycka att ett så stort företag kunde satsa lite på produktutveckling på så "säkra" produkter.
  Magnus
 • Hej Magnus!

  Tack för ditt mail!
   
  Vi förstår din frågeställning och håller helt med. Vi vet någorlunda hur vi skulle kunna göra men problemet är att vaniljpriserna fullkomligt skjutit i höjden de senaste åren och är nu skyhögt över tidigare nivåer. Särskilt gäller det de lite mindre volymer som är ekologiska och FT. Detta gör att vi nu valt att ta bort vaniljsockret från sortimentet och avvaktar en framtida stabilisering av priset innan vi sätter en ny produkt på marknaden.

  Vänliga hälsningar
  Dansukker
  Ann-Louise
 • Har ni verkligen undersökt om vi som vill understödja Fairtradeproducerade varor  inte vill betala det höga pris som ni antyder. Vi har ju inget annat val då vi inte är nöjda med den vara ni rekommenderar. Håller med övriga skribenter. Skynda att bättra er.
  Birgitta.
  Birgitta Skagersten-Fossmo

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.