Går det att byta ut syltsocker med vanligt socker?
Ville göra lite fikon marmelad, men har inget syltsocker hemma. Kan jag använda mer av vanligt istället och byta ut mängden eller det funkar inte. Ska använda marmelad på en gång till att baka med.
Följ inlägget
2
följare
Tack för din fråga.
Ja du kan byta ut syltsocker med vanligt strösocker men då måste du koka din marmelad betydligt mycket längre, ca 20-30 minuter så att den blir fast som en marmelad. Eftersom du ska använda den direkt behöver du ju inte tänka på att marmeladen inte håller lika länge med vanligt strösocker som med syltsocker.
Vänligen,
Dansukker
Så tråkigt att höra att Syltsockret är slut i affärerna. Om du har en Coop i närheten så säljer de vårt Eko Syltsocker som det kan vara ett alternativ.
För att få en bra konsistens utan Syltsocker kan du koka längre, 20-30 minuter för att koka bort vätska. Socker har ju i sig en viss konserverande effekt och det är mycket viktigt att du steriliserar burkarna för att få så lång hållbarhet som möjligt. Vi använder inte melatin i våra recept så kan tyvärr inte rådge dig kring det. För hållbarhet kan en liten del citronsyra tillsättas. Ca 2 g till 500 g bär/frukt.
Lycka till!
När du använder Syltsocker så måste du koka din sylt i minst 2 minuter så det funkar inte när du ska tillaga rårörd sylt. Jag rekommenderar att du använder vanligt strösocker till din rårörda sylt.
Hälsar Dansukker
Tack för din fråga.
Syltsocker 1kg ska användas till att koka sylt och marmelad. Syltsocker innehåller, förutom socker, pektin från citrusfrukter, citronsyra och kaliumsorbat.
Syltsockret kan inte ersätta vanligt bit- och strösocker.
Hälsar Dansukker
Du ska inte använda syltsocker när du kokar saft, då kommer saften bli tjock eftersom syltsocker innehåller pektin. Koka saften på bara vanligt strösocker.
Lycka till hälsar,
Dansukker
Dansukker Syltsocker är anpassat för sylt och kokning därav den lite konstiga ytan i ditt te. Men det är också ett socker som ska ätas och absolut ingen fara att få i sig, så du behöver inte vara orolig.
Hälsar Dansukker
Tack för din fråga. Du kan använda syltsocker när du kokar äppelmos men det kan bli lite mer som en sylt/marmelad eftersom syltsockret innehåller pektin som gör moset lite tjockare/syltigare.
Vänliga hälsningar,
Dansukker
Det finns fullhärdat fett i syltsocker för att sockret inte ska bli brunt.
Med vänliga hälsningar,
Dansukker
Det är så klart ditt beslut. Vi har också ett ekologiskt syltsocker som inte innehåller fullhärdat fett som du kan köpa på Coop.
Vänliga hälsningar,
Dansukker
Jag har kokat hallonsylt av 600g hallon och 2 dl socker, men tyvärr blev den för lös att använda till den rulltårta jag vill servera till påsk.Har köpt syltsocker men vet inte hur mycket syltsocker jag ska använda i den sylt jag redan gjort för att få den mer tjock, räcker det med 0,5 dl syltsocker som jag blandar med den färdiga sylten och kokar sedan upp detta i 2 minuter?
Med vänlig hälsning, Elisabeth
2 dl socker är väldigt lite socker för att få en fast sylt. Dessutom måste du koka sylten mycket längre om du bara använder vanligt socker men med syltsocker ska du kunna rädda sylten.
I ett recept med 600 g hallon, dvs ca 8,5 dl hallon ska du helst använda minst 4 dl syltsocker för att få en fast och hållbar sylt. Så 0,5 dl skulle jag inte rekommendera. Eftersom du redan har 2 dl socker i sylten så hade jag provat att lägga till 2 dl syltsocker och koka upp minst 5 minuter. Då försvinner mer vätska från hallonen och syltsockret har en chans att verka.
Återkom gärna om du har fler frågor.
Vänliga hälsningar,
Dansukker