Går det att byta ut syltsocker med vanligt socker?
Ville göra lite fikon marmelad, men har inget syltsocker hemma. Kan jag använda mer av vanligt istället och byta ut mängden eller det funkar inte. Ska använda marmelad på en gång till att baka med.
Följ inlägget
3
följare
Tack för din fråga.
Ja du kan byta ut syltsocker med vanligt strösocker men då måste du koka din marmelad betydligt mycket längre, ca 20-30 minuter så att den blir fast som en marmelad. Eftersom du ska använda den direkt behöver du ju inte tänka på att marmeladen inte håller lika länge med vanligt strösocker som med syltsocker.
Vänligen,
Dansukker
Så tråkigt att höra att Syltsockret är slut i affärerna. Om du har en Coop i närheten så säljer de vårt Eko Syltsocker som det kan vara ett alternativ.
För att få en bra konsistens utan Syltsocker kan du koka längre, 20-30 minuter för att koka bort vätska. Socker har ju i sig en viss konserverande effekt och det är mycket viktigt att du steriliserar burkarna för att få så lång hållbarhet som möjligt. Vi använder inte melatin i våra recept så kan tyvärr inte rådge dig kring det. För hållbarhet kan en liten del citronsyra tillsättas. Ca 2 g till 500 g bär/frukt.
Lycka till!
När du använder Syltsocker så måste du koka din sylt i minst 2 minuter så det funkar inte när du ska tillaga rårörd sylt. Jag rekommenderar att du använder vanligt strösocker till din rårörda sylt.
Hälsar Dansukker
Tack för din fråga.
Syltsocker 1kg ska användas till att koka sylt och marmelad. Syltsocker innehåller, förutom socker, pektin från citrusfrukter, citronsyra och kaliumsorbat.
Syltsockret kan inte ersätta vanligt bit- och strösocker.
Hälsar Dansukker
Du ska inte använda syltsocker när du kokar saft, då kommer saften bli tjock eftersom syltsocker innehåller pektin. Koka saften på bara vanligt strösocker.
Lycka till hälsar,
Dansukker