Till senaste kommentaren

Går det att byta ut syltsocker med vanligt socker?

Ville göra lite fikon marmelad, men har inget syltsocker hemma. Kan jag använda mer av vanligt istället och byta ut mängden eller det funkar inte. Ska använda marmelad på en gång till att baka med.

Kommentarer

 • Hej Mikaela,

  Tack för din fråga.
  Ja du kan byta ut syltsocker med vanligt strösocker men då måste du koka din marmelad betydligt mycket längre, ca 20-30 minuter så att den blir fast som en marmelad. Eftersom du ska använda den direkt behöver du ju inte tänka på att marmeladen inte håller lika länge med vanligt strösocker som med syltsocker.

  Vänligen,
  Dansukker
  Sofia
 • Får inte tag i syltsocker , slut i affärerna. Kan jag istället använda vanligt socker med lite melatin i för konsistens och konservering? Tänkte göra tomatmarmelad.
 • Hej Anita!
  Så tråkigt att höra att Syltsockret är slut i affärerna. Om du har en Coop i närheten så säljer de vårt Eko Syltsocker som det kan vara ett alternativ.
  För att få en bra konsistens utan Syltsocker kan du koka längre, 20-30 minuter för att koka bort vätska. Socker har ju i sig en viss konserverande effekt och det är mycket viktigt att du steriliserar burkarna för att få så lång hållbarhet som möjligt. Vi använder inte melatin i våra recept så kan tyvärr inte rådge dig kring det. För hållbarhet kan en liten del citronsyra tillsättas. Ca 2 g till 500 g bär/frukt.
  Lycka till!
  Pernilla

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.