Välkommen till Dansukker Forum. Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Dansukker erbjuder ett brett sortiment av olika sockerprodukter både från närproducerade sockerbetor men också från sockerrör. Vi lägger stor vikt vid att inspirera och försöker hela tiden utveckla vårt sortiment så det passar de som är aktiva i köket.
Vi återkallade vårt Gelésocker i somras men nu kan man köpa produkten i butik igen. Har du en eller flera förpackningar hemma med Bäst före-datum för perioden:17.6.2021–8.4.2023 får du gärna skicka en bild på förpackningen/arna där datumet är synligt och din adress så skickar vi kompensation till dig.
Släng sedan produkten. Har du använt delar av produktinnehållet så innebär detta dock ingen hälsorisk i och med de små mängder som kan ha funnits i produkten. Inga spår har dock kunnat hittas.
Vänliga hälsningar,
Dansukker
* Vad är det för ämne som i "små mängder som kan ha funnits i produkten"?
* Det ligger fortfarande följande text på er hemsida: "Gelésocker Multi, 370 gram återkallas". Här måste ni ju lägga in en förklaring till detta och vilka partier det gäller.
Vänliga hälsningar / Rolf Larsson
Ja då kan du vara lugn.
En av våra leverantörer informerade oss att de hade upptäckt koncentrationer av etylenoxid som överstiger EUs tillåtna gränsvärde för livsmedel. Vi skickade prover från de berörda partierna till ett ackrediterat laboratorium för analys och de kunde inte finna några spår av etylenoxid i vår produkt. Som en säkerhetsåtgärd drog vi ändå in produkten.
Var det i vårt pressrum du kunde hitta texten om återkallelsen? I så fall kan du klicka dig vidare till dokumentet och läsa mer om återkallelsen.
Vänligen,
Dansukker
kort fråga när det gäller Gelésocker. När man tillsatt gelésocker till ett recept, hur mycket mer vätska blir det när sockret har smält.
Dvs 1 dl socker blir xx smält vätska??
Jag är inte riktigt säker på hur mycket 1 dl blir i smält vätska men har skickat din fråga vidare och återkommer så fort jag fått svar.
Vänligen,
Dansukker
Ursäkta att svaret har dröjt.
1 dl Gelésocker multi blir ca 0,6 dl vätska när du smält det.
Vänliga hälsningar,
Dansukker
Blir lättare att beräkna färdig mängd sylt eller marmelad, vilket gör det ättare att välja storlek på lämplig glasburk eller burka.
Med bästa hälsnigar,
Olle
Vad jag fått lära mig så brukar man inte smälta socker, utom när man hettar upp torrt socker ordentligt och t ex limmar ihop ett pepparkakshus eller liknande.
Jag tror att ni menar "löser upp" socker i en vätska. Då kan man ju tänka sig att vätskans volym ökar med 0,6 dl per dl socker.
Vänliga hälsningar,
Vad bra att vi kunde vara till hjälp Olle 🙂
Det stämmer att vi menar socker som löses upp i vätska Rolf, och då blir det ca 0,6 dl per dl socker.
Vänliga hälsningar,
Dansukker