Gelésocker
Hej! Jag ska göra en mangopannacotta enligt följande recept men vill byta ut gelatinblad mot gelésocker, hur ska jag tänka med mängd gelésocker för att det ska bli bra?
4 dl vispgrädde
1/2 dl strösocker
3 blötlagda urkramade gelatinblad
250 g fryst tinad mango mixad till puré
1 1/2 msk färskpressad citronjuice
Eftersom det inte bara är grädde i utan även mangopuré så känns det klurigt att räkna ut hur mycket gelésocker som ska användas?
4 dl vispgrädde
1/2 dl strösocker
3 blötlagda urkramade gelatinblad
250 g fryst tinad mango mixad till puré
1 1/2 msk färskpressad citronjuice
Eftersom det inte bara är grädde i utan även mangopuré så känns det klurigt att räkna ut hur mycket gelésocker som ska användas?
Följ inlägget
1
följare
Håller med om att det är lite klurigt. Jag tänker så här:
För 4 dl vispgrädde är det 1 dl Gelésocker multi. Ta samtidigt bort strösockret.
Om 250 g mango blir ca 2,5 dl puréad mango + citronjuicen så blir ½ dl Gelésocker bra. Alltså skulle då receptet bli så här
4 dl vispgrädde
250 g fryst tinad mango mixad till puré
1 1/2 msk färskpressad citronjuice
1,5 dl Gelésocker multi
Lägg vispgrädde, tinad puréead mango och citronjuice i en kastrull tillsammans med Gelésockret. Låt allting koka tillsammans i ca 30 sekunder. Häll sedan upp på i fortionsformar/glas och täck gärna med plastfolie. Ställ i kylen och låt det bli helt kalltoch stelt, minst 1 timme, helst 2 :-) Lycka till!