Glykos

Hej.
Jag skulle vilja tillsätta glukos i mona kolor eftersom jag har hört att dom ska bli segare och bättre med glykos.
Jag har ett gammalt recept med:
3 dl grädde
1 dl sirap och 1 1/2 dl socker 3 msk cacao
1 msk smör so ska i mot slutet.
Om jag ska tillsätta glykos, hur mycket ska man ha och ska jag minska på något annat?
Hälsningar Carina
Carina Holmqvist

Kommentarer

  • Hej Carina,

    Tack för din förfrågan. 
    Att räkna om och ändra på befintliga recept är inte helt lätt alltid. De flesta äldre recept på kola innehåller inte glykossirap eftersom denna produkt inte fanns på marknaden förr. Idag används glykossirap i de flesta av våra kolarecept eftersom det hämmar kristalliseringen, detta pga att sockerarternas fördelning ändras.

    Jag rekommenderar att du försöker hitta ett nytt recept med liknande ingredienser där glukosen är en naturlig del av receptet. Gå gärna in på vår hemsida www.dansukker.se och kika lite. Chokladkolan, länk nedan, är till stor del, likt ditt gamla recept. Chokladkola

    Lycka till med din kolor 😀

    Hälsar Dansukker

    Ann-Louise

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.