Vad kan jag ersätta Fibrex med?

Hej,
Hur ska alla recept som innehåller Fibrex hanteras nu när produkten har utgått? Till exempel i er egen broschyr ”Baka, laga mat och njut glutenfritt med Fibrex.”
Ser att ni skriver att man kan testa havregryn men det ger INTE samma resultat i glutenfri bakning, har ni verkligen testat själva?
Det blir allt fler som väljer att äta glutenfritt så det är en märklig tajmning att ni väljer att lägga ner nu! Råder er och hoppas innerligt att ni återupptar produktionen! Det finns ju ingen ersättningsprodukt på marknaden!

Kommentarer

 • Hej Åsa,

  Tack för din fråga.

  När det kommer till broschyren "Baka, laga mat och njut av glutenfritt med Fibrex" får du gärna gå in på vår hemsida: dansukker.se och söka efter de recept du brukar använda. Några av recepten är omgjorda, vissa tyvärr borttagna då de inte längre kändes aktuella eller passade att ersätta med någon annan produkt och  vissa håller vi fortfarande på att provbaka och ändra. Om du inte hittar ett recept som du gärna vill få tag på kan du återkomma så kanske vi kan hitta någon produkt att ersätta fibrex med i receptet.

  Den bästa produkten att byta ut fibrex med är pofiber då det är den produkt som ligger närmst fibrex i likhet. Det är en finmalen men glutenfri produkt med samma sammansättning av fibrer som fibrex hade men vill man ha flingor är det råg- eller havreflingor vi rekommenderar.

  Återkom gärna om du undrar något mer.
  Vänligen,
  Dansukker

  Sofia
 • Hej, ska ville bätta va ska jag  har ställen  för  Fibrex ?
  Mvh
  Milagros 🌹
 • Hej Milagros,

  Den produkt som ligger närmst fibrex i likhet är pofiber. Det är en finmalen och glutenfri produkt som har samma sammansättning av fibrer som fibrex hade.
  Vill du ha flingor är det glutenfria råg- eller havreflingor jag rekommenderar.

  Glad sommar,
  Dansukker
  Sofia
 • Hej
  Jag har i många år haft fibrex i mina bröd som jag brukar baka och fått ett mycket gott resultat med. Bröden har blivit väldigt saftiga med ett fint tuggmotstånd och upplevd struktur. Nu har jag provat med pofiber och det är inte samma goda bröd längre.
  1. Jag undrar därför om ni har något tips på andrar tillsatser, utöver pofiber samt råg- eller havreflingor, som kan ge liknande tuggmotstånd och struktur som med fibrex?
  2. Hur mycket pofiber ska jag ta som motsvarar 1 dl fibrex?
  3. Vad var densiteten för fibrex t.ex. gram per deciliter (g/dl)?
 • Hej Jörgen,

  Tack för dina frågor.
  1. Om du inte vill använda pofiber, råg- eller havreflingor så är mitt tips att du går in på semper.se för att hitta fler glutenfria alternativ som säkert fungerar bra. Jag har själv inte testat dessa men kollat runt lite på hemsidan.
  2. Jag brukar ta lika mycket pofiber som receptet säger att man ska ta av fibrex, alltså 1 dl pofiber om receptet säger 1 dl fibrex.
  3. 1 dl fibrex väger cirka 30 gram.
  Hoppas att detta gav dig lite hjälp på vägen.
  Vänligen,
  Dansukker
  Sofia
 • Jag har ett tips, använd boveteflingor i glutenfri bakning. Det fungerar bra.
 • Hej Anita,

  Tack för ditt tips 😀
  Sofia
 • Om jag ska ersätta 1 dl fibrex med glutenfria havregryn eller bovete, är det då samma mängd som gäller?
  Ska de finfördelas eller användas som de är?
 • Hej Susanne,

  Ja, jag skulle säga att det är samma mängd som gäller, däremot kan du ju testa dig fram och ta den mängd du tycker är godast och där resultatet blir bäst.

  Det är en smakfråga, om du vill finfördela eller använda som de är.

  Vänliga hälsningar,
  Dansukker
  Sofia
 • Tråkigt att fibrex har utgått. Finns ju inget ersättningsmedel. Det var ett bra sötningsmedel i det bröd som jag bakar och saftigt blev det. Skållade 2 dl fibrex, rågkross och vetekross på kvällen innan. Jag hoppas ni återupptar det igen. Sirap är inte alls detsamma.
 • Hej Marianne,

  Tack för dina synpunkter. Vi förstår att det är tråkigt när en produkt som man tycker om försvinner då det som går att ersättas med inte blir lika bra.

  Tyvärr kommer produktionen inte att återupptas men håll utkik om någon annan leverantör börjar sälja en liknande produkt.

  Vänliga hälsningar,
  Dansukker
  Sofia
 • Hej! Jag har några förpackningar fibrex i skåpet som är oöppnade. De har gått ut i datum men går det bra att använda och baka av ändå?
  Mvh Marie
 • Hej Marie,

  Fibrex blir inte gammalt och kan i princip användas hur länge som helst men vi brukar säga cirka 8 års hållbarhet.

  Vänliga hälsningar,
  Dansukker
  Sofia
 • Kan bara säga att inget av föreslagna alternativ fungerar som Fibrex. Urdåligt att ta bort det! Fattar inte varför!?
  Mimmo
 • Hej Mimmo,

  Vad tråkigt att du inte hittar något som kan fungera som ett okej alternativ till Fibrex och jag förstår att du tycker att det är tråkigt att produkten inte finns längre. Tyvärr kommer Fibrex inte tillbaka om inte något annat företag börjar producera produkten igen.

  Vänligen,
  Dansukker
  Sofia
 • J

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.