Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Vad kan jag ersätta Fibrex med?

Hej,
Hur ska alla recept som innehåller Fibrex hanteras nu när produkten har utgått? Till exempel i er egen broschyr ”Baka, laga mat och njut glutenfritt med Fibrex.”
Ser att ni skriver att man kan testa havregryn men det ger INTE samma resultat i glutenfri bakning, har ni verkligen testat själva?
Det blir allt fler som väljer att äta glutenfritt så det är en märklig tajmning att ni väljer att lägga ner nu! Råder er och hoppas innerligt att ni återupptar produktionen! Det finns ju ingen ersättningsprodukt på marknaden!

Kommentarer

 • Hej Åsa,

  Tack för din fråga.

  När det kommer till broschyren "Baka, laga mat och njut av glutenfritt med Fibrex" får du gärna gå in på vår hemsida: dansukker.se och söka efter de recept du brukar använda. Några av recepten är omgjorda, vissa tyvärr borttagna då de inte längre kändes aktuella eller passade att ersätta med någon annan produkt och  vissa håller vi fortfarande på att provbaka och ändra. Om du inte hittar ett recept som du gärna vill få tag på kan du återkomma så kanske vi kan hitta någon produkt att ersätta fibrex med i receptet.

  Den bästa produkten att byta ut fibrex med är pofiber då det är den produkt som ligger närmst fibrex i likhet. Det är en finmalen men glutenfri produkt med samma sammansättning av fibrer som fibrex hade men vill man ha flingor är det råg- eller havreflingor vi rekommenderar.

  Återkom gärna om du undrar något mer.
  Vänligen,
  Dansukker

  Sofia
 • Hej, ska ville bätta va ska jag  har ställen  för  Fibrex ?
  Mvh
  Milagros 🌹
  Milagros Gävert
 • Hej Milagros,

  Den produkt som ligger närmst fibrex i likhet är pofiber. Det är en finmalen och glutenfri produkt som har samma sammansättning av fibrer som fibrex hade.
  Vill du ha flingor är det glutenfria råg- eller havreflingor jag rekommenderar.

  Glad sommar,
  Dansukker
  Sofia
 • Hej
  Jag har i många år haft fibrex i mina bröd som jag brukar baka och fått ett mycket gott resultat med. Bröden har blivit väldigt saftiga med ett fint tuggmotstånd och upplevd struktur. Nu har jag provat med pofiber och det är inte samma goda bröd längre.
  1. Jag undrar därför om ni har något tips på andrar tillsatser, utöver pofiber samt råg- eller havreflingor, som kan ge liknande tuggmotstånd och struktur som med fibrex?
  2. Hur mycket pofiber ska jag ta som motsvarar 1 dl fibrex?
  3. Vad var densiteten för fibrex t.ex. gram per deciliter (g/dl)?
  Jörgen Scherp Nilsson
 • Hej Jörgen,

  Tack för dina frågor.
  1. Om du inte vill använda pofiber, råg- eller havreflingor så är mitt tips att du går in på semper.se för att hitta fler glutenfria alternativ som säkert fungerar bra. Jag har själv inte testat dessa men kollat runt lite på hemsidan.
  2. Jag brukar ta lika mycket pofiber som receptet säger att man ska ta av fibrex, alltså 1 dl pofiber om receptet säger 1 dl fibrex.
  3. 1 dl fibrex väger cirka 30 gram.
  Hoppas att detta gav dig lite hjälp på vägen.
  Vänligen,
  Dansukker
  Sofia

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.