Till senaste kommentaren

Kan man byta ut Farinsocker mot Rörsocker Strö?

Kan man använda råsocker om det står farinsocker i receptet?

Kommentarer

 • Hej Ingegerd,

  Tack för din fråga.
  Ja du kan använda råsocker istället för farinsocker (vår produkt heter numera rörsocker strö). Det du bör tänka på är att det kommer bli en liten smakskillnad då rörsockret har toner av karamell och farinsockret har toner av lakrits och mörk karamell.

  Vänliga hälsningar,
  Dansukker
  Sofia
 • Hur gör man använder rörsocker istället för råsocker? Går det? Skillnad
 • Hej May-Britt,

  Tack för din fråga.
  Det vanligaste namnet på socker tillverkat av sockerrör är rörsocker men om en produkt heter råsocker så är det samma sak. Det vill säga, du kan använda både rörsocker och råsocker.

  Vänligen,
  Dansukker

  Sofia
 • Kan man använda farinsocker i st. för rörsocker?

 • Hej Gullbritt,

  Du kan använda farinsocker istället för rörsocker men du kommer att få en lite annorlunda smak då farinsockret smakar betydligt mer än rörsocker och dessutom lite lakrits. Farinsockret är också lite fuktigt till skillnad från rörsockret men det ska inte spela någon roll.

  Vänligen,
  Dansukker

  Sofia
 • Hej
  Brukar göra eget vaniljsocker på strösocker
  Kan man använda farinströ istället?
 • Hej,

  Jag har själv aldrig testat att göra vaniljsocker med brun farin strö men det borde fungera lika bra som med strösocker, förutom att smaken blir lite annorlunda. Det kan hända att farinsmaken tar över lite och gör så att vaniljsmaken inte riktigt kommer fram. Men jag tycker absolut att du ska testa det.

  Vänliga hälsingar,
  Dansukker
  Sofia
 • Kan man använda rörsocker istället för brun farin strö i en kladdkaka?
 • Hej Dian,

  Ja det går jättebra att använda rörsocker istället för brun farin strö i en kladdkaka eller något annat recept också.

  Hälsningar,
  Dansukker
  Sofia
 • Hej.jag har en recept på rubarb pie och där där  det att jag skulle ha rårörsocker  men jag tog farinsocker ( för jag hade det hemma och vill använda upp det).Det va super gott…
 • Hej Collette!

  Tack för ditt mail!
  Så bra att din rabarber paj smakade gott med farinsockret. Rörsockret har ju lite större kristaller men farinsockret har en lite mer annorlunda smak!

  Hälsar Dansukker
  Ann-Louise
 • Hej! Jag vill baka kakor från en engelsk recept där det står att man måste använda "light brown sugar" och de förklara att det är annorlunda en demerara sugar. Så vilken typ av socker är det egentligen? Brun farin strö?
 • Hej Fania!

  Tack för ditt mail. Demerara är ett rörsocker och Brun Farin Strö baseras på beta. Eftersom det är ett recept från England så är det troligt att det är ett rörsocker de menar. Men jag tänker att Brun Farin Strö är en av de produkter som är mest lämpade för småkakor. Vill du så kan du också testa Ljust Muscovadorörsocker, som är ett rörsocker från Mauritius med toner av karamell.

  Lycka till med ditt bak! Hälsar Dansukker
  Ann-Louise
 • Hej! Många drink- och cocktailrecept innehåller demerara socker. Eller som det står ”demerara syrup”. Så min fråga är, vilken sort det är? Jag kan inte hitta den benämningen bland era produkter. Vad ska jag köpa?
 • Hej Erik!

  Demerara är benämningen för rörsocker. Vi har Rörsocker Strö och Rörsocker Bit i vårt sortiment, som är ett demerara rörsocker. Vi har även ett vitt strösocker baserat på rörsocker i en 750g förpackning. Om du vill läsa mer om olika rörsockertyper kan du kika på vår hemsida, ​https://www.dansukker.se/​​​ och läsa mer om rörsocker och olika användningsområden.
  Utan att veta exakt så förmodar jag att "demerara syrup" är en sirap baserad på rörsocker. Vi har haft varianter av denna sirapen i vårt sortiment, men tyvärr inte längre. Du kanske kan hitta det på nätet om du letar.
  Ett annat alternativ är att använda Rörsocker Strö och micra/smälta/mortla sockret innan du sedan använder det i dina drinkar.

  Hälsar Dansukker

  Ann-Louise
 • Utmärkt! Stort tack för hjälpen. Precis när jag skrivit här så gick jag igenom i skafferiet en gång till och hittade längst in ett paket med rörsocker och på den stod det ju klart och tydligt Demerara socker. Gahhh! Mitt framför näsan. Och precis det var för drinkar. I detta fall Tiki inspirerade sådana. Och på de engelskspråkiga Youtube kanalerna för bartenders så pratar man explicit om just Demerara socker. Och jag som glad amatör trodde det var något speciellt socker. Så kan det gå. Simple Syrup blandas 1:1 vatten/socker och Rich Syrup blandas 2:1, dvs dubbelt så mycket socker som vatten. Detta oavsett sockertyp. Än en gång tack för svaret. /Erik :-D
 • Hej! Jag undrar om man kan använda baksocker istället för farinsocker?
 • Hej Oscar,

  När du skriver baksocker, menar du då finkornigt strösocker?
  Du kan byta de flesta sockerprodukterna med varandra, tänk bara på att de väger lite olika om du ska väga upp dina ingredienser.

  Vänligen,
  Dansukker

  Sofia

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.