Till senaste kommentaren

Varför säljs inte Stor Brun Kandi längre?

Hej
Stor Brun Kandi finns att köpa i Norge i alla fall med text  på norska, svenska, danska och finska. Varför säljs dom inte i Sverige? Tur att jag har norska kontakter har letat förgäves här.

mvh
Karin

Kommentarer

 • Hej Karin,

  Tack för din fråga.
  Tyvärr var det inte tillräckligt stor efterfråga av produkten i Sverige för att ha kvar den i vårt sortimentet.

  Ha en trevlig start på veckan!
  Dansukker
  Sofia
 • Jag saknar också Kandisockret i svenska affärerna, jag vill ju ha det...
 • Kan de bero på att det inte är nån efterfrågan då det inte har funnits på VÄÄÄÄÄLDIGT länge ta tillbaka det i hyllorna genast!!!!
 • Hej Bengt,

  Jag tar med mig dina synpunkter och skickar de vidare inom företaget.

  Vänligen,
  Dansukker
  Sofia
 • Jag har under många år använt Dansukker Stor Brun Kandi, det vill säga när jag lyckats få tag i det. Tyvärr slarvade butikerna med att ta in produkten, så jag fick köpa ett par paket åt gången när jag hittade den. Eftersom kandisocker är det absolut läckraste sättet att söta kaffe, så är det mycket tråkigt att se att produkten utrangerats ur sortimentet. Det borde åtminstone gå att köpa den via specialbutiker. Eftersom Dansukker har en så dominerande ställning är det verkligen beklagansvärt att man valt att ta bort en av sina allra bästa produkter när det saknas alternativa leverantörer. Hade det inte varit bättre att försöka öka intresset istället? Jag hoppas naturligtvis på en återlansering. Meddela mig också gärna vart jag kan vända mig för att få tag på produkten på annat sätt.
 • Hej Rasmus,

  Det är verkligen tråkigt när en produkt man uppskattar försvinner ur sortimentet och jag kommer att skicka vidare dina synpunkter inom företaget. Dessvärre går produkten inte längre att få tag på någonstans i Sverige men den säljs fortfarande i några butiker i Danmark, Finland och Norge, dock kan jag inte se vilka specifika butiker.

  Vänliga hälsningar,
  Dansukker
  Sofia
 • Jag vill nog påstå att det finns en marknad även i Sverige om ni tar tillbaka det i sortimentet här och upplyser att det är tillbaka... perfekta kaffesockret och kanon till kaffedrinkar mm helt klart det bästa sockret annat skit som muscvado socker etc det kan ni lansera hej vilt med recept och reklam..... så kryp till korset och ta tillbaka Kandisockret nu!
 • Hej Bengt,

  Tack för din feedback.
  Vi håller med dig om att det är en trevlig produkt till te och kaffe och vi skulle gärna vilja fortsätta sälja den. Tyvärr är det så att i slutändan är det de olika butikskedjorna som beslutar om vilka produkter de ska ta in till sina butiker och Stor brun kandi har kedja efter kedja slutat att sälja.

  Vänliga hälsningar,
  Dansukker

  Sofia
 • Så säger inte kedjorna när man pratar med dom . Dom säger att ni inte vill sälja dom i Sverige . Jag har även ringt inköp på Menigo jag har kontakter sedan gammalt där Men dom hette Jeppsson co AB på den tiden . Där sa dom att dom utgått ur sortimentet .
 • Hej Bengt . Eftersom Gamla sockerbolaget inte vill sälja Kandisocker i Sverige längre , Det är kanske för långt att transportera från deras Tyska fabrik eller något , Men det finns Kandisocker från Kina gjort på rörsocker dom säljs på exempel Asian chop , Dom kanske går att köpa på Wish . Danska socker vill att vi ska ha deras nya skumma socker grejor istället för kandisocker . Försök att göra en riktig Irichcoofe nu för tiden , Bengt du mins säkert dom bruna plastburkarna med brun farin som tillverkades på Gotland . När danskarna la ner på Gotland och flyttade så försvann det riktiga farinsockret  också , Dom fick inte med sej det riktiga receptet ( hör sägen bara ) från yrkes vänner . Så det Tyska Kandisockret får vi nu handla utanför Sverige . 

 • Hej,
  Stor brun kandi är en trevlig produkt till både te och kaffe som vi gärna skulle vilja sälja på svenska marknaden. Då efterfrågan inte är tillräckligt hög så har det tyvärr blivit så att kedjorna (Bl a ICA och Coop) har valt att plocka bort den från sitt sortiment och av den anledningen finns det inte i butikshyllorna längre. Kontakta gärna butiksansvarig för din butik och fråga om de kan ta in produkten. Dansukker kan tyvärr inte påverka sortimentet i enskilda butiker utan det bästa är att ligga på som konsument och försöka påverka.
  Lycka till!
  Pernilla
 • Hej Pernilla Jag har frågat på Willys , Ica, Coop och Citygross men dom säger att det inte går för ni har inte det kvar , Hos dom står det att det inte går att beställa i huvud taget . Dom säger att det har slutat tillverkas , Å när jag säger att det finns kvar så ler dom bara , Så påverka kommer inte att gå . Kanske på storhushålls sidan men att köpa en kartong socker låter inte riktigt roligt .
  Mer Lobbning från er sida kan behövas .
  Mvh Anders
 • Hej
  Jag och min dotter har letat igenom så många butiker efter nytt ”bröstsocker” innan vi hittade hit.
  Har ni det ens som erbjudande till butiker i Sverige som vill sälja det? Tänker på små tebutiker osv? Eller kan man beställa direkt av er? Känns så märkligt att man inte ska kunna få tag på det alls iett land med 10 miljoner invånare liksom...
 • Hej Hanna,

  Vi har haft produkten i vårt sortiment en längre tid men tyvärr varit tvungna att ta bort den eftersom butikskedjorna i Sverige valt att sluta ta in den. Där efter behöll vi den hos grossisterna eftersom dessa butiker fortfarande köpte in sockret. Numera har dessa kedjor också slutat köpa in produkten och då går det dessvärre inte att behålla Stor brun kandi i sortimentet.

  Det går därför tyvärr inte längre att få tag på vår produkt Stor brun kandi i Sverige. Däremot vet jag inte om det finns någon annan som säljer en liknande produkt.

  Vänligen,
  Dansukker
  Sofia
 • Jag vill ha tillbacka Stor Brun Kandi genast passar till te och kaffe snälla sälj vidare bryr inte vad de säger bara sälj ändå.
 • Ännu ett märkligt svar från er . För ICA och COOP ville ta in den men dom sa att NI slutat sälja den i Sverige pga nya produkter och vikande marknad på brun kandi . Menigo sa likadant till mej och jag litar på mina gamla arbetskamrater . Men ni har den kvar i EU sortimentet Brun Kandi ligger väl i er fabrik i Tyskland . Men till Hanna så finns det gul candi gjort på rörsocker , Den fabriken ligger dock lite längre bort ;-) I Kina .... Men säljs på asian chop mdf .
  Vänligen Anders
 • I väntan på att Dan Sukker eventuellt bestämmer sig för att börja marknadsföra Stor Brun Kandi igen, så kan jag meddela att det går att köpa flera liknande produkter via Amazon. Nej, inte Amazon UK (de skickar inte till Sverige), men däremot Amazon DE. Det är bara att söka på Kandi Sucker, så hittar ni rätt. Blir inte särskilt dyrt heller. Lite knepigt i utcheckningen på tyska förstås, men det är inte omöjligt att klura ut. Lycka till!
 • Tack för ert engagemang och för att ni tagit er tid att skriva.

  I dagsläget kommer inte Stor Brun Kandi att återkomma i sortiment men vi tar era synpunkter vidare inom organisationen.

  Eftersom det är butikskedjorna som bestämmer vilka produkter som ska säljas i deras butiker är det alltid bra att även ha en dialog med deras personal så att de också får vetenskap om vilka produkter som är omtyckta eller saknade.

  Vänliga hälsningar,
  Dansukker
  Sofia
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.