Välkommen till Dansukker Forum. Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Dansukker erbjuder ett brett sortiment av olika sockerprodukter både från närproducerade sockerbetor men också från sockerrör. Vi lägger stor vikt vid att inspirera och försöker hela tiden utveckla vårt sortiment så det passar de som är aktiva i köket.
15 dl lingon väger ca 700 g. I vårt recept för traditionell lingonsylt Traditionell lingonsylt anger vi att man använder hälften vikt syltsocker mot bär, alltså 1 del syltsocker, 2 delar bär. I detta fallet blir det då 350 g Syltsocker som motsvarar knappt 4 dl Syltsocker.
15 dl lingon
4 dl Syltsocker.
Rengör lingonen väl, koka lingon och syltsocker (tillsätt 1/3 dl vatten om du önskar lite rinnigare sylt) i 3-4 minuter.
Skumma. Häll upp sylten på varma och väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara svalt.
Lycka till!