Lingonsylt
Jag kokar lingonsylt med 1 kg bär till 500 g syltsocker och någon dl vatten. Jag försöker hålla koktiden kort (några minuter till bären mjuknar) eftersom jag tror att det bevarar vitaminerna i bären bättre.
Sylten blir oftast väldigt blaskig och lös, bären flyter upp till ytan och vätskan gelear sig inte. Vad gör jag för fel?
Sylten blir oftast väldigt blaskig och lös, bären flyter upp till ytan och vätskan gelear sig inte. Vad gör jag för fel?
Följ inlägget
1
följare
tack för ditt mejl och din förfrågan.
För din befintliga sylt rekommenderar jag att du kokar om den och tillsätter ca 2dl mer Syltsocker, då hoppas jag den stelnar något. Jag tror lite av att sylten är för lös är att du tillsätter vatten också, det behöver du inte göra. Att sylten är lös kan också bero på hur mycket pektin lingonen som du använt innehåller. Ibland behöver man tillsätta lite mer syltsocker, som kan kompenseras med ett par dl mer av bären.
Testa dig fram lite & hoppas du får ett bättre resultat nästa gång du kokar sylt med syltsocker.
Hälsar Dansukker