Marmelad med mesig smak

Hej!

Marmelad på gröna tomater gjorde jag i höstas och har just öppnat första burken. Konsistensen blev perfekt men smaken är inte vad jag önskat. Tror ni att det skulle funka att göra en liten batch marmelad med bara zest, kryddor och syltsocker och mot slutet av kokningen tillsätta den första i koket, så att de blandas och allt hettas upp innan konservering?


Pi

Kommentarer

  • Hej,

    Vad tråkigt att du inte tyckte om marmeladen du kokat. Du kan göra på ditt sätt men lägg i allt i kastrullen direkt och koka om någon minut bara. Du behöver nödvändigtvis inte tillsätta mer syltsocker om du inte tillsätter mer vätska eller mycket fler ingredienser, då kan marmeladen bli för söt och för tjock.

    Vänliga hälsningar,
    Dansukker
    Sofia

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.