Päronmarmelad
Hej, jag har kokat päronmarmelad med rosmarin och pinjenötter enligt recept från ICA Buffé. Den har inte stelnat, vad kan jag göra?
2 fasta päron tärnades och kokades sakta i 20 minuter tillsammans med färsk rosmarin och 2 dl syltsocker med pektin. Sedan tillsattes 1/2 dl pinjenötter och allt fick koka upp. Hälldes varm i en burk och har nu stått i ett dygn utan att stelna. Är det fel på receptet, syltsockret eller mig? Tack på förhand
2 fasta päron tärnades och kokades sakta i 20 minuter tillsammans med färsk rosmarin och 2 dl syltsocker med pektin. Sedan tillsattes 1/2 dl pinjenötter och allt fick koka upp. Hälldes varm i en burk och har nu stått i ett dygn utan att stelna. Är det fel på receptet, syltsockret eller mig? Tack på förhand
Följ inlägget
0
följare
Eftersom det inte är vårt recept utan ICAs har vi inte testat det och kan därför inte säga vad som gått fel. 2 dl syltsocker till 2 päron som kokar i 20 minuter borde dock ge en fast marmelad. Dansukker har inget eget recept där man kokar upp marmelad med pinjenötter så kan inte säga om det är det som är problemet, tyvärr. Prova att kontakta ICA Buffé så kanske du kan få kontakt med deras receptutvecklare för mer information eller hjälp med receptet.
Hälsningar, Dansukker