Min polkafudge stelnar inte

Hej!
Gjorde till en hel bakplåt följde ert recept till punkt och pricka, den kom upp i 120grader men den stelnar inte. Det går inte att skära i den. Har stått i kylen över natten.
Vad ska jag göra?

Vänligen Claudia
Claudia dos Santos

Kommentarer

  • Hej Claudia,

    Vad tråkigt att resultatet inte blev som förväntat. Stelnar den inte alls eller hur är konsistensen?Eftersom receptet är välbeprövat är nog den enda anledningen till att fudgen inte stelnat att den inte nått upp till rätt grader.

    För att få fudgen stel måste du koka om den och detta gör du enklast genom att smälta den i en kastrull med lite grädde/vatten i botten, rör om hela tiden så den inte bränner fast. Koka så pass länge att fudgen blir 120 grader igen eller gör kulprovet. Då lägger du en klick smet i ett glas med kallt vatten, tar upp smeten och när du kan rulla den till en kula mellan fingrarna så är fudgen klar.

    Juliga hälsningar,
    Dansukker
    Sofia

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.