Sirap

Hej! Jag undrar varför ni börjat blanda in rörsockersirap i den mörka sirapen? Jag har använt den till mycket under många år, bla för att den från början endast innehöll svensk sirap. Jag har inte märkt nån skillnad, men läste av en händelse innehållsförteckningen och upptäckte detta. Jag vill inte stötta rörsockerodling utomlands när vi har en utmärkt vara här i sverige. Känner mej dessutom lite lurad när det står "från sverige"-märket på.
Mvh Frida

Kommentarer

 • Hej Frida,

  Vår mörka sirap har inte ändrats, den har alltid innehållit rörsockersirap. Det är bara informationen på förpackningen som har förändrats. Rörsockersirapen är en så pass liten procent av innehållet att det ändå går bra att använda Sverigemärkningen, eftersom rörsockersirapen inte går att få tag på i Sverige.

  Återkom gärna om du undrar något mer.
  Ha en trevlig helg,
  Dansukker
  Sofia
 • Hej! Jag ska baka danskt rågbröd. I receptet står det att jag ska använda 2 tsk sirap. Har ingen sirap hemma. Kan jag använda glykossirap eller brunt farinsocker istället? Alternativt vanligt strösocker? Hur kommer det att påverka resultatet om jag byter ut sirapen mot annan produkt?
  Christel Högdén
 • Hej Christel!

  Tack för ditt mail.
  Vi rekommenderar sirap i brödbak, framförallt för smak och färg.
  Farinsocker och vanligt strösocker går utmärkt att använda men smaken blir annorlunda + att sirap ger ett mer smidigt bröd där kristallerna från t ex vitt strösocker inte finns. Glykossirap används mest till glass och godis.

  Hälsar Dansukker
  Ann-Louise

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.