Till senaste kommentaren

Skillnad på farinsocker och mörkt muscovadosocker

Kan man använda farinsocker istället för mörkmuscovadosocker? Vad blir i så fall smakskillnaden/konsistensen?
Mvh. Carola

Kommentarer

  • Hej Carola,

    Det går jättebra att använda farinsocker istället för mörkt muscovadorörsocker. Skillnaden är att det mörka muscovadorörsockret har kraftigare smak av bland annat lakrits och är ett finkornigare socker. Det bästa vore om du vägde sockret så att du får samma mängd när du mäter upp. Farinsocker väger 75 gram medan muscovadorörsocker väger 95 gram.

    Lycka till med bakningen!
    //Dansukker
    Sofia
  • Tack snälla för svaret. 😃
  • Kan man använda ljust muscovadorörsocker istället för farinsocker? Blir det samma smak?
    Anonym
  • Hej,

    Du kan använda ljust muscovadorörsocker istället för farinsocker men det ger inte samma smak. Ljust muscovadorörsocker har toner av smörkola och fyllig karamell medan farinsocker har toner av lakrits och mörk karamell. Farinsocker ger lite mer smak men båda produkterna är väldigt goda att baka med.

    Vänliga hälsningar,
    Dansukker
    Sofia

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg


Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.