Skillnad på farinsocker och mörkt muscovadosocker
Kan man använda farinsocker istället för mörkmuscovadosocker? Vad blir i så fall smakskillnaden/konsistensen?
Mvh. Carola
Mvh. Carola
Följ inlägget
1
följare
Det går jättebra att använda farinsocker istället för mörkt muscovadorörsocker. Skillnaden är att det mörka muscovadorörsockret har kraftigare smak av bland annat lakrits och är ett finkornigare socker. Det bästa vore om du vägde sockret så att du får samma mängd när du mäter upp. Farinsocker väger 75 gram medan muscovadorörsocker väger 95 gram.
Lycka till med bakningen!
//Dansukker
Du kan använda ljust muscovadorörsocker istället för farinsocker men det ger inte samma smak. Ljust muscovadorörsocker har toner av smörkola och fyllig karamell medan farinsocker har toner av lakrits och mörk karamell. Farinsocker ger lite mer smak men båda produkterna är väldigt goda att baka med.
Vänliga hälsningar,
Dansukker