Till senaste kommentaren

Skillnad på muscovadorörsocker och rörsocker?

Är muscovadorörsocker samma som rörsocker?

Kommentarer

 • Hej Birgitta,

  Tack för din fråga.
  Muscovadorörsocker och rörsocker kommer båda från sockerrör men produkterna är inte helt lika. Rörsocker har en karamellig smak och är ett torrt socker medan muscovadorörsocker är ett fuktigt socker som finns som två olika produkter, en mörk och en ljus. Den mörka har toner av lakrits och det ljusa sockret har toner an kola.

  Vänligen,
  Dansukker
  Sofia
 • Hej,
  Jag har ett Amerikanskt recept på pecanpaj där dom visar och säger "brown sugar".
  Det ser ut som farinsocker och översätts till farinsocker men skulle det kunna vara det mörka muscovadorörsockret?
  Blir det stor skillnad beroende på vilket socker jag väljer?
  MVH Michael

 • Hej Michael,

  Det stämmer som du säger att de menar farinsocker, men det går lika bra att använda mörkt muscovadorörsocker. Det ger lite mer smak och karaktär än farinsockret men om du gillar lite mer lakritstoner kommer du att uppskatta detta socker.

  Ha en härlig bakmåndag!
  Vänligen,
  Dansukker
  Sofia
 • Hej,

  jag skall koka vinbärsmarmelad där det står att man skall använda ljust muscovadosocker i receptet. Jag har inget muscovadosocker hemma, vad kan jag använda istället? Jag har rörsocker strö hemma, funkar det?

  Mvh Mona
 • Hej Mona,

  Tack för din fråga.
  Det går bra att byta muscovadosockret med rörsocker strö. Det ljusa muscovadosockret har lite mer smak av kola/karamell och salt men det är inte så stor skillnad.

  Vänligen,
  Dansukker
  Sofia
 • Tack för svatet
 • Hej Vad är det för skillnad i tillverkningen av 'vanligt' vitt socker, farinsocker och ljust respektive mörkt muscovadorörsocker?

  De senare är inte direkt billiga, så jag undrar. Vitt är ju "raffinerat", vilket låter som en stor process, i synnerhet som att en hel del smaker tycks försvinna? Eller??
  Jag har gärna muscovadosocker på filen, haha!
 • Hej Anna,

  Visst kan man säga att vitt socker är raffinerat men i vårt fall betyder raffineringen att vi tvättar ut sockret med vatten och tar bort allt annat. Rent socker ger vita kristaller så sockret är alltså inte blekt.

  Gällande Farinsocker så är det en gammal produkt där man får en mörk välsmakande produkt genom att blanda vitt strösocker med rörsockersirap. Muscovadosockret är ett ganska speciellt socker som kommer från Mauritius. Både ursprunget och det sätt den tillverkas på gör att produkten blir relativt dyr. Tillverkningen går till så att man kristalliserar sockret i en tjock rörsockersirap vilket ger en produkt med små kristaller och mycket smakrik rörsockersirap både i kristallerna och runt dem.

  Vänliga hälsingar,
  Dansukker
  Sofia
 • Hej! Jag undrar vad är det egentligen bästa alternativ i närings synpunkt
 • Hej Ingeborg,

  Det är ingen särskild skillnad på muscovadorörsocker och rörsocker näringsmässigt så du kan äta den produkt du tycker är godast.

  Vänligen,
  Dansukker
  Sofia
 • Ska göra en rödvinssås där rörsocker ingår, funkar det med muscovadosocker mörk?
 • Hej Clas!

  Mörkt Muscovadorörsocker har en mjuk lakritston, vilket vårt rörsocker inte har.
  Funktionellt funkar båda varianterna, men som sagt karaktären på sockret är olika. För en rödvinssås hade jag nog valt att använda rörsockret men det är ju en smaksak.

  Lycka till med din rödvinssås! Hälsar Dansukker
  Ann-Louise
 • Hej,
  Kan jag använda farinsocker istället för ljus muscovadosocker?
 • Hej Mary!

  Det går utmärkt att användaFarinsocker istället för Ljust Muscovadorörsocker, eftersom funktionen är densamma. Men smaken på de båda sockertyperna skiljer sig åt. Ljust Muscovadorörsocker har en ton av karamell medan Farinsocker har mer smak av malt. Beroende på i vilket recept du använda farinsockret till så ska du vara beredd på smakskillnaden i de båda varianterna.

  Hälsar Dansukker
  Ann-Louise

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.