Sockrets funktionella egenskaper.

Socker har i nästan alla former av livsmedelsproduktion, av såväl fasta som flytande produkter en eller flera unika kvalitetsfrämjande egenskaper. Utan socker skulle bland annat marmeladen snabbt mögla, glassen kristallisera och brödet mista sin färskhet och bli torrt.

Sockrets funktionella egenskaper ger sötma och energi, förstärker smak och arom, påverkar vikt, volym och konsistens, förlänger hållbarheten, hjälper jäsningsprocessen och sänker fryspunkten på livsmedel. Sockret bidrar även till att ge livsmedelsprodukter en aptitlig färg och är fuktighetsbevarande.

Läs mer om sockrets funktionella egenskaper i länken nedan:
https://www.dansukker.se/se/om-socker/sockrets-funktionella-egenskaper.aspx​​​
Dansukker Konsumentkontakt (Uppdaterad )

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.