Strösocker

Jag har förvarat oöppnade strösockerförpackningar för kallt, så att sockret stelnat till tegelstenar. Hur gör jag för att återställa sockret till strösocker? Det rör sig om mycket socker, varför jag behöver ett tydligt svar.

Kommentarer

  • Hej Margareta!

    Tack för ditt mail.
    Tänker att du kan börja med att ta in sockret i normal rumstemperatur så kommer sockret långsamt mjukna. Du får ta in lite efterhand om det är mycket socker du har.
    Sen kan du, om du behöver använda det ganska omgående, antingen använda ett rivjärn, mortla eller micra lite av sockret, om du får loss en liten bit av det hårda sockret.

    Det bästa med strösockret är att funktionen och smaken är intakt, även om sockret har blivit hårt.

    Lycka till med sockret!

    Hälsar Dansukker
    Ann-Louise

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.