Syltsocker

En påse syltsocker som ska innehålla ett kilo innehåller bara 921 gram. Är det ett sätt för er att tjäna mer pengar?
Annie Törner Ödman heter jag

Kommentarer

 • Hej Annie!

  Tråkigt att du har fått en förpackning av Syltsocker med undervikt.Så ska det absolut inte vara. Jag får be dig gå in via länken nedan och sända in en reklamation. Vi återkommer inom kort med svar och kompensation för ditt köp.

  Reklamation (dansukker.se)

  Hälsar Dansukker
  Ann-Louise
 • Jag har vägt två andra påsar med syltsocker och de vägde cirka tio gram över kilot inklusive påsen. När jag vägde en av den utan påse var vikten 999 gram. Jag orkar inte kräva kompensation. Det jämnar väl ut sig  längden. Tack för svaret!
  Annie Törner Ödman

 • Hej!

  Tack för din återkoppling! Lycka till med din syltkokning!

  Hälsar Dansukker
  Ann-Louise
 • Hej, kokade igår enligt anvisningar på syltsockerpaketet sylt / marmelad på 2 kg körsbär i två omgångar. Dock blev det ingen tjockare konsistens utan en vattnig sås av allt. Till varje kilo bär användes 1 kg syltsocker. All möda förgäves och de fina bären till spillo, dyrt var det med syltsocker också  då ni tycks glömt tillsätts pektinet ??
 • Hej Sanne!

  Tack för ditt mejl.
  Det händer ibland och troligen beror det att dina bär innehållit för lite pektin eller att sockermängden inte varit tillräcklig. Testa att koka sylten häftigt i ett par minuter för att koka bort lite vätska eller koka om sylten med tillsats av Melatin (pektinpulver som säljs i små påsar i vanliga livsmedelsbutiker) enligt anvisningarna på förpackningen.
  Återkom gärna med resultatet.

  Hälsar Dansukker
  Ann-Louise
 • Hej jag skrev till er för ett tag sedan om ert syltsocker. Jag undrade vad ni gjort med sockret för det har inte kvar sin funktion. Har gjort på både blåbär och jordgubbar utan rätt resultat.
 • Hej Lennarth!

  Ok det har jag missat. Ursäkta.
  Vi har inte ändrat något med vårt Syltsocker. Ibland, p g a en del orsaker, blir sylten för hård eller för lös, beroende på pektinhalten i bären, som kan varierar mycket. Du kan alltid koka om din sylt och tillsätta vatten, om sylten är för hård och mer bär och syltsocker om den är för lös.

  Hoppas mitt svar hjälper dig.
  Hälsar Dansukker
  Ann-Louise

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.