Till senaste kommentaren

Vit Sirap istället för Ljus Sirap?

Hej! Jag undrar om jag kan använda vit sirap istället för ljus sirap i kak-, bull- och godisbak?
(Uppdaterad )

Kommentarer

  • Hej Susanne,

    Det går bra att använda vit sirap istället för ljus sirap när du bakar men tänk på att det kommer att ge en lite annan smak. Den ljusa sirapen har lite mer karaktär och smak av karamell än den vita sirapen som har en god söt smak.

    Vi rekommenderar den vita sirapen till bullbak och den ljusa sirapen till godis- och kakbak men det går bra att byta ut de olika sirapssorterna om du har i åtanke att det blir en viss smakskillnad.

    Lycka till med ditt bak!
    Vänliga hälsningar,
    Dansukker

    Sofia
    (Uppdaterad )
  • Hej!  Kan man  ett recept som ej kraver kulprov ersatta vanlig ljus sirap med en del lonnsirap?
  • Hej,

    Eftersom jag inte brukar baka med lönnsirap kan jag inte garantera att resultatet blir detsamma om du ersätter ljus sirap med en del lönnsirap men jag tror att det kan fungera. Den ljusa sirapen är mer trögflytande än lönnsirapen så det kan resultera i att bakverket/godiset blir lite mer löst och dessutom kommer smaken att vara annorlunda eftersom de olika sirapssorterna inte smakar likadant.

    Vänliga hälsningar,
    Dansukker 

    Sofia
  • Hej!!
    Till pepparkaksbak, har inte tillräckligt m ljus sirap, kan man blanda m vit sirap e mörk??
  • Hej Birgitta,

    Det går bra att blanda den ljusa sirapen med mörk eller vit sirap. Jag skulle däremot rekommendera att du blandar den ljusa sirapen med den mörka när du ska göra pepparkaka, då får du en godare pepparkaka med mer smak och färg.

    Vänligen,
    Dansukker
    Sofia
  • Hej ska baka julkola går det att använda vit sirap istället för ljus då?
  • Hej Ebba,

    Förmodligen har du redan testat att koka julkolan men mitt svar är att det går att byta ut ljus sirap och istället använda vit sirap. Det kan påverka smaken lite då den vita sirapen inte har samma smakkaraktär som den ljusa, nämligen karamell.

    Vänligen,
    Sofia
    Sofia
  • Hej, Jag bor i Spanien och undrara om man kan ersätta vit sirap med något annat? Det är godisremmar som är på G
  • Hej Jacqueline,

    Du kan använda ljus eller mörk sirap, om det finns i Spanien. Det kommer att ge en lite annan smak men resultatet blir detsamma.

    Vänligen,
    Dansukker


    Sofia
  • Hej! Jag bor i Tyskland och har ingen svenk sirap till pepparkakorna. Jag har molasses och lönnsirap. Tror du det blir bra om jag blandar lika delar för att få rätt färg och smak? Hälsningar, Anna
  • Hej Anna,

    Tack för din fråga.
    Eftersom jag inte har testat det själv kan jag tyvärr inte svara på om det blir bra. Men gör en liten sats och testa så slipper du slösa bort en hel pepparkaksdeg om det inte blir ett önskvärt resultat.

    Ha en riktigt härlig jul,
    Dansukker
    Sofia
  • Hej om man blandar vit sirap med mörk får man ljus sirap då? Jag ska nämligen baka knäck men har endast vit och mörk sirap
  • Hej Josefin!

    Tack för din fråga.

    Det går bra att blanda vit sirap med mörk sirap men smaken blir annorlunda.
    Mörk Sirap har mer karaktär än ljus sirap med fylligare aromatisk karamellsmak, sälta och syrlighet och är mörkare i färgen. Passar bäst till pepparkaksbak.
    Den ljusa sirapen har lite mer karaktär och smak av karamell och passar därför bäst till knäck.

    Men som sagt, det går utmärkt att blanda vit och mörk sirap men smaken blir annorlunda!

    Vänliga hälsningar från Dansukker!
    Ann-Louise

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.