Vad är er Glykossirap gjort på?
Hej är glukossirap gjord av vete eller majs?
Är de anpassad för dom som har celiaki
Är de anpassad för dom som har celiaki
Följ inlägget
2
följare
Tack för ditt mail och din förfrågan.
Eftersom Dansukker Glykossirap innehåller mindre än 20 ppm (20 mg/kg) gluten kan man enligt Codex Alimentarius ange den som glutenfri och produkten kan därmed användas även för glutenintoleranta. Majs är uteslutet eftersom det inte är GMO-fritt som vete är.
Hälsar Dansukker
Det är INTE samma som glutenintolerans.
Vi skriver inget om att veteallergi är detsamma som glutenintolerans men enligt livsmedelsverket är det inte heller troligt att veteallergiker reagerar på produkter innehållande högst 20 mg gluten/kg. Läs mer här: Celiaki och spannmålsallergi (livsmedelsverket.se)
"Den europeiska stärkelseindustrin har infört en praxis för rening av hydrolysat av vete. Det innebär att slutprodukten får innehålla högst 20 mg gluten/kg. Resthalterna av gluten innebär därför inte någon risk för personer med celiaki. Det är inte heller troligt att veteallergiker reagerar på dessa produkter."
Med detta sagt så ska en individ alltid göra det som är bäst för en själv.
Vänliga hälsningar,
Dansukker