Återkallelse av Gelésocker Multi

Som aviserat så återkallar Nordic Sugar AB Dansukker Gelésocker Multi från marknaden.

Vår leverantör av ingrediensen fruktkärnmjöl har informerat oss om att de har upptäckt koncentrationer av etylenoxid som överstiger EUs tillåtna gränsvärde för livsmedel i två av sina levererade partier. Vi har låtit ett ackrediterat laboratorium analysera prover från de berörda partierna av Dansukker Gelésocker Multi. Laboratoriet har inte kunnat hitta några spår av etylenoxid i vår produkt. Som en säkerhetsåtgärd väljer vi att ändå dra tillbaka de produktpartier av Gelésocker Multi där den kontaminerade ingrediensen använts.

Har ni Dansukkers Gelésocker Multi med Bäst före-datum för period: 17.6.2021-8.4.2023 så uppmanar vi er att destruera den. Har ni använt hela eller delar av produktinnehållet så innebär detta dock ingen hälsorisk i och med de små mängderna och att inga spår kunnat hittas.

För kompensation av destruerad produkt mailas en bild på förpackningen (där bäst före datum syns) tillsammans med kontaktuppgifter till konsumentkontakt@dansukker.se. Ni kommer då att erhålla en Dansukker värdecheck som ersättning.

Nordic Sugar AB producerar högkvalitativa och säkra produkter. Vi väljer våra leverantörer på grundval av strikta kriterier, med utgångspunkt i livsmedelssäkerhet och kvalitet.
Vi beklagar att detta trots allt kunnat inträffa.

Vänligen,
Dansukker
Sofia

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.