Skillnaden mellan Brun Farin Strö och Farinsocker?
Hej!
Vad är skillnaden mellan Brun Farin Strö och Farinsocker? Vilket är bäst till pepparkakor? Mitt väldigt gamla pepparkaksrecept innehåller både strösocker och ”farin” utan närmare specifikation. Antar att det när receptet skrevs inte fanns lika stort urval av sockerprodukter som i dag.
Med vänlig hälsning
Birgitta
Vad är skillnaden mellan Brun Farin Strö och Farinsocker? Vilket är bäst till pepparkakor? Mitt väldigt gamla pepparkaksrecept innehåller både strösocker och ”farin” utan närmare specifikation. Antar att det när receptet skrevs inte fanns lika stort urval av sockerprodukter som i dag.
Med vänlig hälsning
Birgitta
Följ inlägget
1
följare
Brun Farin Strö är ett torrt socker medan Farinsocker är ett fuktigt socker med lite mer smak. Förmodligen är det farinsocker som du ska använda till ditt gamla pepparkaksrecept men du kan använda båda sorterna när du bakar pepparkakor.
Vänligen,
Dansukker
Mvh Lillebil
Det går bra att byta ut farinsockret med brun farin strö men det kommer att bli något mindre smak på kolan än om du hade använt farinsocker.
Vänligen,
Dansukker
Mvh
Matz Edfeldt
Ja det blöta farinsockret går fortfarande att köpa i de flesta dagligvarubutiker och finns numera i en plastpåse på 500 g.
Vänligen,
Dansukker
Jag skall baka ett recept från "cupcake Gemma" på youtube och hon använder "soft light brown sugar" ser att ni på er engelska sida benämner farinsocker som "soft brown sugar" är det samma sak eller finns det en skillnad på "light"?
Med vänlig hälsning, Johan
Ibland kan det vara svårt att veta exakt vilka produkter som liknar den engelska produkten men efter att ha undersökt det lite tror jag snarare att hon menar Ljust muscovadorörsocker, se produkt här:
https://www.dansukker.se/se/produkter/alla-produkter/ljust-muscovadororsocker-fairtrade.aspx
Muscovadorörsocker är ett fuktigt socker med smak av karamell/kola, väldigt gott att baka med. Hoppas att detta hjälpte dig! Lycka till med bakningen!
Vänligen,
Dansukker
Tack för din fråga. Det går bra att använda brun farin strö istället för farinsocker i nästan allt du ska göra. Tänk bara på att det ger lite mindre smak då farinsockret har mer karaktär och toner av lakrits än brun farin strö.
Lycka till!
Vänligen,
Dansukker
Jag tänkte baka limpor efter ett recept från 80-talet.
Det står att man ska ta en halv burk farinsocker.
Hur mycket är det?
Tacksam för svar
Vänliga hälsningar
Margareta
En halv burk farinsocker är 250 gram och samma som en halv påse med farinsocker.
Vänligen,
Dansukker
Madeleine
Vad tråkigt att du har köpt fel produkt men Brun Farin Strö har funnit i minst 30 år så det är ingen nyhet. Du kan använda det till bland annat marinader och småkakor.
Vänligen,
Dansukker
Det går alldeles utmärkt att använda Brun farin strö till griljering av skinka, tänk bara på att det kan ge en lite annorlunda smak än med vanligt strösocker. Brun farin strö har toner av lakrits som kan ge lite smak men det ger också en härlig karaktär till matlagningen.
Vänligen,
Dansukker
Det är viktigt att hålla förpackningen helt sluten och förvara den i kylskåpet när den blivit öppnad. Om farinsockret ändå blir hårt kan du lägga en skiva äpple i förpackningen, sluta förpackningen och låta stå ett dygn. Då har sockret tagit åt sig av fukten och blivit mjukt igen.
Vänliga hälsningar,
Dansukker
Yvonne
Ursäkta sent svar, nu tror jag att du redan bakat dina kanelbullar men det går bra att byta ut rörsocker med brun farin strö. Det blir lite skillnad i smaken men båda är gott. Hoppas att dina kanelbullar blev goda.
Vänliga hälsningar,
Dansukker