Till senaste kommentaren

Skillnaden mellan Brun Farin Strö och Farinsocker?

Hej!

Vad är skillnaden mellan Brun Farin Strö och Farinsocker? Vilket är bäst till pepparkakor? Mitt väldigt gamla pepparkaksrecept innehåller både strösocker och ”farin” utan närmare specifikation.  Antar att det när receptet skrevs inte fanns lika stort urval av sockerprodukter som i dag.

Med vänlig hälsning
Birgitta

Kommentarer

  • Hej Birgitta,

    Brun Farin Strö är ett torrt socker medan Farinsocker är ett fuktigt socker med lite mer smak. Förmodligen är det farinsocker som du ska använda till ditt gamla pepparkaksrecept men du kan använda båda sorterna när du bakar pepparkakor.

    Vänligen,
    Dansukker
    Sofia
  • Det står Farinsocker i ett kola recept, kan jag använda brunfarin
    Mvh Lillebil
  • Hej,

    Det går bra att byta ut farinsockret med brun farin strö men det kommer att bli något mindre smak på kolan än om du hade använt farinsocker.

    Vänligen,
    Dansukker
    Sofia
  • Går det att få tag på det gamla blöta farinsockret som låg i bruna låga plastburkar med mörkbrunt lock? Irish coffé smakar inte samma med den nya strö varianten.
    Mvh
    Matz Edfeldt
    Matz Edfeldt
  • Hej Matz,

    Ja det blöta farinsockret går fortfarande att köpa i de flesta dagligvarubutiker och finns numera i en plastpåse på 500 g.

    Vänligen,
    Dansukker
    Sofia

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.