Till senaste kommentaren

Skillnaden mellan Brun Farin Strö och Farinsocker?

Hej!

Vad är skillnaden mellan Brun Farin Strö och Farinsocker? Vilket är bäst till pepparkakor? Mitt väldigt gamla pepparkaksrecept innehåller både strösocker och ”farin” utan närmare specifikation.  Antar att det när receptet skrevs inte fanns lika stort urval av sockerprodukter som i dag.

Med vänlig hälsning
Birgitta

Kommentarer

  • Hej Birgitta,

    Brun Farin Strö är ett torrt socker medan Farinsocker är ett fuktigt socker med lite mer smak. Förmodligen är det farinsocker som du ska använda till ditt gamla pepparkaksrecept men du kan använda båda sorterna när du bakar pepparkakor.

    Vänligen,
    Dansukker
    Sofia
  • Det står Farinsocker i ett kola recept, kan jag använda brunfarin
    Mvh Lillebil
  • Hej,

    Det går bra att byta ut farinsockret med brun farin strö men det kommer att bli något mindre smak på kolan än om du hade använt farinsocker.

    Vänligen,
    Dansukker
    Sofia
  • Går det att få tag på det gamla blöta farinsockret som låg i bruna låga plastburkar med mörkbrunt lock? Irish coffé smakar inte samma med den nya strö varianten.
    Mvh
    Matz Edfeldt
  • Hej Matz,

    Ja det blöta farinsockret går fortfarande att köpa i de flesta dagligvarubutiker och finns numera i en plastpåse på 500 g.

    Vänligen,
    Dansukker
    Sofia
  • Hej!
    Jag skall baka ett recept från "cupcake Gemma" på youtube och hon använder "soft light brown sugar" ser att ni på er engelska sida benämner farinsocker som "soft brown sugar" är det samma sak eller finns det en skillnad på "light"?

    Med vänlig hälsning, Johan
    Johan
  • Hej Johan,

    Ibland kan det vara svårt att veta exakt vilka produkter som liknar den engelska produkten men efter att ha undersökt det lite tror jag snarare att hon menar Ljust muscovadorörsocker, se produkt här:
    https://www.dansukker.se/se/produkter/alla-produkter/ljust-muscovadororsocker-fairtrade.aspx

    Muscovadorörsocker är ett fuktigt socker med smak av karamell/kola, väldigt gott att baka med. Hoppas att detta hjälpte dig! Lycka till med bakningen!

    Vänligen,
    Dansukker
    Sofia
  • Hej, jag tänkte baka chokletchip  cookies men har inget farinsocker. Däremot har jag brunt farin strö, går det att använda? Tacksam för snabbt svar.
    Ellen
  • Hej Ellen,

    Tack för din fråga. Det går bra att använda brun farin strö istället för farinsocker i nästan allt du ska göra. Tänk bara på att det ger lite mindre smak då farinsockret har mer karaktär och toner av lakrits än brun farin strö.

    Lycka till!
    Vänligen,
    Dansukker
    Sofia

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.