Kan man ersätta Strösocker med Syltsocker?
Kan man ersätta 1 kg socker med 1 kg syltsocker i recept?
Följ inlägget
1
följare
Tack för din fråga.
Det beror på vad du ska baka för något. Om det är en sockerkaka eller liknande går det bra men det kan ge en liten ton av citrus med syltsockret. Ska du koka kola eller knäck skulle jag inte rekommendera det.
Vänliga hälsningar,
Dansukker
Jag missuppfattade din fråga, det går absolut att byta ut 1 kg strösocker, citronsyra och pektin med 1 kg syltsocker. På baksidan av förpackningen står det instruktioner för hur du gör sylt/marmelad med vårt syltsocker.
Lycka till med ditt marmeladkok.
Vänliga hälsningar,
Dansukker
Menar du att du vill byta strösocker med syltsocker när du ska göra en ättikslag? Det skulle jag inte rekommendera eftersom syltsockret kommer att göra ättikslagen geleig. En lag ska ju vara klar och lös och därför är det bäst att använda vanligt socker.
Vänligen,
Dansukker
Lycka till med ättikslagen!
Gunilla C
Jag har aldrig själv testat att baka kardemummabullar med syltsocker men det kan inte förstöra fyllningen, däremot kan det ge en oönskad smak av citrus eftersom syltsockret innehåller citronsyra men det är ju en smaksak! När det kommer till sockerlagen skulle jag inte rekommendera att använda syltsocker eftersom syltsockret kommer att ge lagen fastare konsistens än önskvärt.
Hälsningar,
Dansukker
Då blir det ett intressant försök! Jag har inte tillräckligt med strösocker varken till sockerlagen som ska penslas på de färdiggräddade bullarna eller till fyllningen! Nu står degen och jäser i alla fall.Tror du jag kan ta florsocker till både lagen och fyllningen?
Gunilla
Nu har du förmodligen redan gjort bullarna men jag tror absolut att det är bättre att använda florsocker istället för syltsocker.
Hoppas att dina bullar blev bra!
Vänligen,
Dansukker
Vad kul att smulpajen blev så god 😀
Ha en härlig vecka,
Dansukker
Det går absolut att göra blåbärspaj med vanligt strösocker.
Somriga hälsingar,
Dansukker
Tack för ditt mail!
Jag rekommenderar inte att använda syltsocker istället för vanligt socker i lemonad.
Syltsocker ska kokas i ett par minuter och funkar därför inte i kallrörd lemonad.
För kallrörd saft rekommenderar jag att du använder vanligt strösocker.
Lycka till med din rabarberlemonad!
Vänliga sommarhälsningar från Dansukker!
Du kan koka marmelad på strösocker istället för syltsocker men då måste du koka marmeladen längre, cirka 10-20 minuter. Tänk också på att syltsockret innehåller konserveringsmedel som ger marmeladen en längre hållbarhet.
Vänligen,
Dansukker
Det går bra att använda syltsocker för att göra både rårörd lingonsylt och äpplemos. I den rårörda lingonsylten har syltsockret ingen funktion då man inte kokar sylten. I äpplemoset kan syltsockret ge längre hållbarhet och eventuellt lite fastare mos, lite mer åt sylthållet.
Vänliga hälsningar,
Dansukker
Med vänlig hälsning,
Gudrun Rooth
Kan man använda strösocker istället för syltsocker för att göra plommonsylt?
Det går bra att använda strösocker istället för syltsocker när du gör sylt men då får du koka sylten längre, cirka 10-20 minuter. Tänk också på att syltsockret innehåller konserveringsmedel som ger sylten längre hållbarhet
Ha en trevlig helg,
Dansukker
Trevlig helg,
Robabeh
Jag ska göra fläderbärssaft. Kan jag använda syltsocker?
Tack för din fråga.
Nej du ska inte använda syltsocker när du gör fläderbärssaft, då blir saften tjock. Använd gärna vår produkt saftsocker. Se grundrecept här.
Annars kan du även använda vanligt strösocker, se recept här.
Vänliga hälsningar,
Dansukker
jag tänkte använda syltsocker med pektin till att kokar kvitten kompott i stället för strösocker
går det bra ?
tacksam för ditt svar
Det går bra att använda vårt syltsocker istället för vanligt strösocker när du kokar kvittenkompott.
Ha en trevlig helg!
Vänliga hälsningar,
Dansukker
frågar
Annica
Det går att använda syltsocker istället för strösocker när man bakar kakor, men det bästa alternativet är att använda strösocker eller andra sockerprodukter som inte innehåller pektin, konserveringsmedel eller citronsyra. Detta kan påverka kakans smak och konsistens även om det inte varit fallet när jag provbakat med syltsocker.
Vänligen,
Dansukker
Om du ska göra gelé ska du inte använda Syltsocker utan antingen Gelésocker Multi eller om du ska göra en stor sats så rekommenderar vi vanligt strösocker.
Återkom gärna om du undrar något mer.
Vänligen,
Dansukker
/Greta
Tack för din fråga.
Det finns ingen anledning att använda syltsocker istället för strösocker till gravad lax. Syltsockrets funktioner, såsom konservering sätts bara igång om du kokar syltsockret. Annars har syltsocker och strösocker samma funktioner.
Vänligen,
Dansukker
Du kan använda syltsocker i ditt kaffe men jag tror att det kan bli lite syrligt i kaffet eftersom syltsockret har lite syrlighet i smaken.
Vänligen,
Dansukker
Tack för snabbt svar.
/m
//Dansukker
När jag gör blåbärssylt så har jag alltid i natriumbensoat.
1. Om man har vanligt strösocker måste man ha i natriumbensoat då?
2. Om man har syltsocker måste man ha i natriumbensoat då?
OBS! Jag förvarar sylten i glasburk och i vanlig rums temperatur
Tack för din förfrågan.
Om du syltar med endast vanligt strösocker och inte använder natriumbensoat är hållbarheten kortare än när du använder natriumbensoat. Tänker att du ska vara lite uppmärksam på det.
Om du använder Syltsocker behöver du inte använda natriumbensoat.
Hälsar Dansukker
Av misstag tog jag syltsocker istället för strösocker i vetebullsdegen. Hur blir det? Kan jag använda degen?
Nej det kan du inte tyvärr. Inget jag rekommenderar eftersom Syltsocker innehåller olika konserveringsmedel som bl a kaliumsorbat och pektin och det funkar inte för vetebullsdegen. Tyvärr 🙁
Hälsar Dansukker
Det kan jag inte säga så direkt, eftersom jag inte vet vilka mängder vi talar om och hur konsistensen är, beroende på hur mycket pektin bären du använt innehåller.
Jag rekommenderar att du tillsätter lite vatten i taget tills du känner att konsistensen är ok.
Hälsar Dansukker
Om du ska göra rårörda jordgubbar rekommenderar jag att du använder vanligt socker eftersom syltsockret inte har någon funktion om du inte kokar det.
Vänliga hälsningar,
Dansukker
Min man har precis gjort Kimchi och han tog av misstag syltsocker istället för vanligt socker. Det rör sig bara om 1 matsked totalt. Kan det ha någon betydelse?
Tack för din fråga.
Eftersom det är en så liten mängd så tror jag inte att syltsockret kommer att störa processen av fermentering men jag vet inte säkert. Vi håller tummarna att Kimchin blir god ändå.
Vänliga hälsningar,
Dansukker