Till senaste kommentaren

Kan man ersätta Strösocker med Syltsocker?

Kan man ersätta 1 kg socker med 1 kg syltsocker i recept?

Kommentarer

  • Hej Lena,

    Tack för din fråga.
    Det beror på vad du ska baka för något. Om det är en sockerkaka eller liknande går det bra men det kan ge en liten ton av citrus med syltsockret. Ska du koka kola eller knäck skulle jag inte rekommendera det.

    Vänliga hälsningar,
    Dansukker
    Sofia
  • Hej! Jag ska koka marmelad där det ska vara 1 kg socker, citronsyra o 1flaska pektin. Tänkte ta bort de tre ingredienserna o ta syltsocker istället??
  • Hej igen Lena,

    Jag missuppfattade din fråga, det går absolut att byta ut 1 kg strösocker, citronsyra och pektin med 1 kg syltsocker. På baksidan av förpackningen står det instruktioner för hur du gör sylt/marmelad med vårt syltsocker.

    Lycka till med ditt marmeladkok.
    Vänliga hälsningar,
    Dansukker
    Sofia
  • Kan man byta strösocker mot strösocker i ättikslag?

    Britt Inger Oskarsson
  • Hej,

    Menar du att du vill byta strösocker med syltsocker när du ska göra en ättikslag? Det skulle jag inte rekommendera eftersom syltsockret kommer att göra ättikslagen geleig. En lag ska ju vara klar och lös och därför är det bäst att använda vanligt socker.

    Vänligen,
    Dansukker
    Sofia
  • Tack för svaret!
    Britt Inger Oskarsson
  • Inga problem 😀

    Lycka till med ättikslagen!
    Sofia
  • Kan man använda syltsocker med pektin i stället för strösocker som fyllning( inklusive smör och kardemumma) och en sockerlag (vatten och strösocker)  i kardemummabuller?

    Gunilla C

    Gunilla Ceder
  • Hej Gunilla,

    Jag har aldrig själv testat att baka kardemummabullar med syltsocker men det kan inte förstöra fyllningen, däremot kan det ge en oönskad smak av citrus eftersom syltsockret innehåller citronsyra men det är ju en smaksak! När det kommer till sockerlagen skulle jag inte rekommendera att använda syltsocker eftersom syltsockret kommer att ge lagen fastare konsistens än önskvärt.

    Hälsningar,
    Dansukker
    Sofia
  • Hej, tack för svar!
    Då blir det ett intressant försök! Jag har inte tillräckligt med strösocker varken till sockerlagen som ska penslas på de färdiggräddade bullarna eller till fyllningen! Nu står degen och jäser i alla fall.Tror du jag kan ta florsocker till både lagen och fyllningen?
    Gunilla
    Gunilla Ceder
  • Hej igen,

    Nu har du förmodligen redan gjort bullarna men jag tror absolut att det är bättre att använda florsocker istället för syltsocker.

    Hoppas att dina bullar blev bra!
    Vänligen,
    Dansukker
    Sofia
  • Idag gjorde jag en smulpaj på syltsocker med rabarber i och den blev lite annorlunda men jättesmaskens.
    Hasse
  • Hej Hasse,

    Vad kul att smulpajen blev så god 😀

    Ha en härlig vecka,
    Dansukker
    Sofia

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.