Till senaste kommentaren

Kan man ersätta Strösocker med Syltsocker?

Kan man ersätta 1 kg socker med 1 kg syltsocker i recept?

Kommentarer

  • Hej Lena,

    Tack för din fråga.
    Det beror på vad du ska baka för något. Om det är en sockerkaka eller liknande går det bra men det kan ge en liten ton av citrus med syltsockret. Ska du koka kola eller knäck skulle jag inte rekommendera det.

    Vänliga hälsningar,
    Dansukker
    Sofia
  • Hej! Jag ska koka marmelad där det ska vara 1 kg socker, citronsyra o 1flaska pektin. Tänkte ta bort de tre ingredienserna o ta syltsocker istället??
  • Hej igen Lena,

    Jag missuppfattade din fråga, det går absolut att byta ut 1 kg strösocker, citronsyra och pektin med 1 kg syltsocker. På baksidan av förpackningen står det instruktioner för hur du gör sylt/marmelad med vårt syltsocker.

    Lycka till med ditt marmeladkok.
    Vänliga hälsningar,
    Dansukker
    Sofia
  • Kan man byta strösocker mot strösocker i ättikslag?

  • Hej,

    Menar du att du vill byta strösocker med syltsocker när du ska göra en ättikslag? Det skulle jag inte rekommendera eftersom syltsockret kommer att göra ättikslagen geleig. En lag ska ju vara klar och lös och därför är det bäst att använda vanligt socker.

    Vänligen,
    Dansukker
    Sofia
  • Tack för svaret!
  • Inga problem 😀

    Lycka till med ättikslagen!
    Sofia
  • Kan man använda syltsocker med pektin i stället för strösocker som fyllning( inklusive smör och kardemumma) och en sockerlag (vatten och strösocker)  i kardemummabuller?

    Gunilla C

    Gunilla Ceder
  • Hej Gunilla,

    Jag har aldrig själv testat att baka kardemummabullar med syltsocker men det kan inte förstöra fyllningen, däremot kan det ge en oönskad smak av citrus eftersom syltsockret innehåller citronsyra men det är ju en smaksak! När det kommer till sockerlagen skulle jag inte rekommendera att använda syltsocker eftersom syltsockret kommer att ge lagen fastare konsistens än önskvärt.

    Hälsningar,
    Dansukker
    Sofia
  • Hej, tack för svar!
    Då blir det ett intressant försök! Jag har inte tillräckligt med strösocker varken till sockerlagen som ska penslas på de färdiggräddade bullarna eller till fyllningen! Nu står degen och jäser i alla fall.Tror du jag kan ta florsocker till både lagen och fyllningen?
    Gunilla
    Gunilla Ceder
  • Hej igen,

    Nu har du förmodligen redan gjort bullarna men jag tror absolut att det är bättre att använda florsocker istället för syltsocker.

    Hoppas att dina bullar blev bra!
    Vänligen,
    Dansukker
    Sofia
  • Idag gjorde jag en smulpaj på syltsocker med rabarber i och den blev lite annorlunda men jättesmaskens.
    Hasse
  • Hej Hasse,

    Vad kul att smulpajen blev så god 😀

    Ha en härlig vecka,
    Dansukker
    Sofia
  • Hej kan man ersätta skyltsocker mot vanligt strösocker i blåbärspaj
    Fatima La Rosa
  • Hej Fatima,

    Det går absolut att göra blåbärspaj med vanligt strösocker.

    Somriga hälsingar,
    Dansukker

    Sofia
  • Kan man ta syltsocker istället för vanligt socker i kallrörd rabarberlemonad?
    Tove Ahlcrona Jensen
  • Hej Tova!

    Tack för ditt mail!
    Jag rekommenderar inte att använda syltsocker istället för vanligt socker i lemonad.
    Syltsocker ska kokas i ett par minuter och funkar därför inte i kallrörd lemonad.
    För kallrörd saft rekommenderar jag att du använder vanligt strösocker.

    Lycka till med din rabarberlemonad!

    Vänliga sommarhälsningar från Dansukker!
    Ann-Louise
  • Kan man ta strösocker istället för syltsocker i physlys marmelad?
    Annika
  • Hej Annika,

    Du kan koka marmelad på strösocker istället för syltsocker men då måste du koka marmeladen längre, cirka 10-20 minuter. Tänk också på att syltsockret innehåller konserveringsmedel som ger marmeladen en längre hållbarhet.

    Vänligen,
    Dansukker
    Sofia
  • Kan man ha syltsocker till rårörd lingonsylt?
    Gudrun Rooth
  • Hej! Kan man använda syltsocker när man gör äppelmos?
    Roland Lager
  • Hej,

    Det går bra att använda syltsocker för att göra både rårörd lingonsylt och äpplemos. I den rårörda lingonsylten har syltsockret ingen funktion då man inte kokar sylten. I äpplemoset kan syltsockret ge längre hållbarhet och eventuellt lite fastare mos, lite mer åt sylthållet.

    Vänliga hälsningar,
    Dansukker
    Sofia
  • Stort tack för snabbt svar.

    Med vänlig hälsning,
    Gudrun Rooth 

    Gudrun Rooth
  • Hej,
    Kan man använda strösocker istället för syltsocker för att göra plommonsylt?
    Robabeh Hosseini
  • Hej,

    Det går bra att använda strösocker istället för syltsocker när du gör sylt men då får du koka sylten längre, cirka 10-20 minuter. Tänk också på att syltsockret innehåller konserveringsmedel som ger sylten längre hållbarhet

    Ha en trevlig helg,
    Dansukker
    Sofia
  • Tack för svaret! En till fråga: tror du granulated sugar, producerad i England, kan funka lika bra som syltsocker?
    Robabeh Hosseini
  • Granulated sugar är samma sak som strösocker så det ska fungera lika bra om du använder det på samma sätt som jag skrev i föregående inlägg 🙂
    Sofia
  • Tack! Börjat nu och det ser lovande ut! 😀
    Trevlig helg,
    Robabeh
    Robabeh Hosseini
  • Hej!
    Jag ska göra fläderbärssaft. Kan jag använda syltsocker?
    Eddie Johansson
  • Hej Eddie,

    Tack för din fråga.
    Nej du ska inte använda syltsocker när du gör fläderbärssaft, då blir saften tjock. Använd gärna vår produkt saftsocker. Se grundrecept här.

    Annars kan du även använda vanligt strösocker, se recept här.

    Vänliga hälsningar,
    Dansukker
    Sofia
  • Tack, då vet jag hur jag ska göra.
    Eddie Johansson
  • hej !
    jag tänkte använda syltsocker med pektin till att kokar kvitten kompott i stället för strösocker
    går det bra ?
    tacksam för ditt svar

    mentor kazazi
  • Hej hej,

    Det går bra att använda vårt syltsocker istället för vanligt strösocker när du kokar kvittenkompott.

    Ha en trevlig helg!
    Vänliga hälsningar,
    Dansukker
    Sofia
  • Kan man använda syltsocker istället för strösocker i en chokladkolakaka?
    frågar
    Annica

    Annica Näslund
  • Hej Annica,

    Det går att använda syltsocker istället för strösocker när man bakar kakor, men det bästa alternativet är att använda strösocker eller andra sockerprodukter som inte innehåller pektin, konserveringsmedel eller citronsyra. Detta kan påverka kakans smak och konsistens även om det inte varit fallet när jag provbakat med syltsocker.

    Vänligen,
    Dansukker
    Sofia

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.