Citronsyra i Syltsocker.
Citronsyra tillsätts i syltsockret för att framhäva smaken och på grund av sin surhet ge sylten en bra konsistens. Vårt syltsocker innehåller ca 0,5 % citronsyra som tillverkats genom fermentering med en mögelsvamp. De reningsprocesser som leder fram till den slutliga citronsyran, den som finns i vårt syltsocker, ger en mycket ren produkt. Den citronsyra som vi använder oss av är godkänd av livsmedelsverket.
Livsmedelsverket upplyser:
https://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/tillsatser-e-nummer/antioxidanter/citronsyra
Livsmedelsverket upplyser:
https://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/tillsatser-e-nummer/antioxidanter/citronsyra
Följ inlägget
0
följare
Varför???
Som vi skriver i inlägget ovanför tillsätter vi Citronsyran i syltsockret för att framhäva smaken och ge sylten en bra konsistens.
Somriga hälsningar,
Dansukker