Ekologiskt strösocker ursprung

Hej!
Kan ni svara på hur stor andel av det ekologiska strösockret som har svenskt respektive danskt ursprung? 

Var sker raffinering och förpackning, i Danmark eller Sverige?

Håller på att utreda om det går att både svenskamärka och KRAV märka en produkt med hög sockerhalt, t ex sylt.

Cecilia Sassa Corin

Kommentarer

  • Hej Cecilia,

    Tyvärr är det svårt att helt svara på andelen svenskt och danskt socker i vårt ekologiska strösocker eftersom det varierar. Men det är en större andel danskt strösocker då deras ekologiska odling är mer utbredd. Geografiskt sett så är de svenska betorna odlade i Skåne, så alla ekologiska betor i vårt EKO socker är odlade i öresundsregionen.

    Sockret tillverkas och förpackas i Danmark.
    Hoppas att detta hjälpte dig en liten bit på vägen.

    Vänliga hälsningar,
    Dansukker
    Sofia

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.