Ekologiskt strösocker ursprung
Hej!
Kan ni svara på hur stor andel av det ekologiska strösockret som har svenskt respektive danskt ursprung?
Var sker raffinering och förpackning, i Danmark eller Sverige?
Håller på att utreda om det går att både svenskamärka och KRAV märka en produkt med hög sockerhalt, t ex sylt.
Kan ni svara på hur stor andel av det ekologiska strösockret som har svenskt respektive danskt ursprung?
Var sker raffinering och förpackning, i Danmark eller Sverige?
Håller på att utreda om det går att både svenskamärka och KRAV märka en produkt med hög sockerhalt, t ex sylt.
Följ inlägget
0
följare
Tyvärr är det svårt att helt svara på andelen svenskt och danskt socker i vårt ekologiska strösocker eftersom det varierar. Men det är en större andel danskt strösocker då deras ekologiska odling är mer utbredd. Geografiskt sett så är de svenska betorna odlade i Skåne, så alla ekologiska betor i vårt EKO socker är odlade i öresundsregionen.
Sockret tillverkas och förpackas i Danmark.
Hoppas att detta hjälpte dig en liten bit på vägen.
Vänliga hälsningar,
Dansukker