Till senaste kommentaren

Är Farinsocker och Brun Farin Strö samma produkt?

Jag hittar inte farinsocker i affären. Bara brun farin strö. Är det samma sak?
Bakade nyligen pepparkaksdeg där det stod att farinsocker skulle användas och då tog jag brun farin strö utan att tänka men efteråt har jag läst att farin strö gör degen torr? Funderar pä att slänga degen nu om det är sant att farin strö inte passar i pepparkaksdeg.

Kommentarer

  • Hej Marielle,

    Tack för din fråga.
    Nej brun farin strö är inte samma sak som farinsocker. Brun farin strö är ett torrt socker medan farinsocker är ett blött socker med lite mer karaktär.
    På vår hemsida kan du hitta vilka butiker som säljer farinsocker, se länk:
    https://www.dansukker.se/se/produkter/har-finns-vaara-produkter.aspx

    Det kan hända att pepparkakorna blir lite torrare och får en lite svagare smak med brun farin strö än med farinsocker men du behöver inte slänga degen. Kavla ut en liten sats pepparkakor och testa om du tycker att det blir någon skillnad. Förmodligen kommer det inte att vara särskilt stor skillnad.

    Lycka till och hoppas pepparkakorna blir goda!

    Vänliga hälsningar,
    Dansukker
    Sofia

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.