Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Hur tillverkas Florsocker?

Hej! Jag har i uppgift att ta reda på hur florsocker görs eftersom den föra läxan var från beta till socker och det hittade jag väldigt eneklt men det stod att man tog i florsocker i men på en sida då läste jag att man mixade socker och potatisstärkelse så det blev väldigt rörigt!

Kan ni hjälpa mig att svara på hur florsocker görs?

MvH/ Victor
Victor Jönsson Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Victor,

  Tack för din fråga.
  Florsocker är ett mycket finmalet socker som framställs genom malning och siktning av strösocker. Som du nämner tillsätter vi också potatisstärkelse i vårt florsocker som klumpförebyggande medel.

  Vänliga hälsningar,
  Dansukker
  Sofia
 • Hej! Men jag fattar fortfarande ej, i videon då tillsätter de florsocker i saften av sockret innan det har blivit socker?
  Victor Jönsson
 • Hej igen,

  Om jag förstår det rätt har du kollat på filmen som heter "från beta till kristall" där vi beskriver processen för hur strösocker tillverkas. Florsockret som tillsätts för att sätta igång kristalliseringsprocessen är ett mycket finmalet socker men inte det som vi sedan säljer som florsocker till konsument.

  Vi tillverkar alltså det florsocker som vi säljer i dagligvarubutikerna som ovan beskrivet, först finmaler vi strösockret och sedan tillsätter vi potatisstärkelse.

  Vänliga hälsningar,
  Dansukker
  Sofia

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.