Florsocker istället för strösocker
Kan jag byta strösocker till florsocker när jag bakar?
Vad är skillnade?
Vad är skillnade?
Följ inlägget
2
följare
Tack för din fråga.
Du kan byta ut strösockret till florsocker men tänk på att det är skillnad i vikten. 1 dl strösocker väger 85 g medan 1 dl florsocker väger 60 g så då bör du ta 85 g florsocker för att få samma mängd, vilket är cirka 1 1/3 dl florsocker.
Lycka till med din bakning,
Dansukker
Ja det ska inte vara några problem att använda florsocker till din ättikslag.
Vänliga hälsningar,
Dansukker
det istället för strösocker?
Jag har själv inte gjort min egen vätskeersättning men det borde inte vara några problem att byta ut strösockret med florsocker, så det tycker jag att du kan göra.
Vänliga hälsningar,
Dansukker
Pudersocker är detsamma som florsocker och därför kan du ersätta florsocker med pudersocker. Däremot skulle jag inte rekommendera att koka gelé på florsocker utan då passar vårt Gelésocker Multi bättre eller vanligt strösocker.
Vänliga hälsningar,
Dansukker
Det går bra att byta ut strösockret med florsocker men tänk på att det är skillnad i vikten. 1 dl strösocker väger 85 g medan 1 dl florsocker väger 60 g så du bör du ta 85 g florsocker för att få samma mängd, vilket är cirka 1 1/3 dl florsocker.
Vänligen,
Dansukker
När du ska koka sylt så rekommenderar jag första hand att du använder Syltsocker, som vi har i en 1kg's påse. Det finns tydliga instruktioner på påsen för mängder mm.
Du kan naturligtvis använda vanligt strösocker, och om du vill florsocker.
1 dl Strösocker = 85 g och 1 dl Florsocker = 60 g.
Hälsar Dansukker
Vad bra att vi kunde hjälpa dig med din fråga och underlätta din inläggning.
Mvh,
Dansukker
Det går bra att använda florsocker till mandelmusslor, då blir de extra spröda.
Lycka till med julbaket,
Dansukker
Det går bra att använda florsocker istället för strösocker i en sockerkaka men eftersom strösocker och florsocker väger olika bör du ta 85 g florsocker eller 1 1/3 dl florsocker istället för 1 dl strösocker.
Vänliga hälsningar,
Dansukker
Kan jag byta rakt av eller är det mindre/mer?
Mvh
Juliano
Jag vet inte riktigt vilket slags recept det är du ska göra men om det är en vanlig sockerkaka, kladdkaka, muffins eller liknande så går det bra att byta rakt av. 100 g florsocker blir 100 g strösocker.
Vänliga hälsningar,
Dansukker
Mvh
Juliano
enligt er är det bara vikten som diffar mellan strö och florsocker men jag tror de har olika sötningsgrad. Flor sötare.
Stämmer det eller är det samma?
Det kan kännas som att florsocker är sötare än strösocker på grund av att florsocker är ett finmalet socker som löses upp snabbare på tungan men dessa produkter har samma relativa söthet. Relativ söthet är det sätt man mäter söta smaker. Florsocker är alltså inte sötare än strösocker.
Vänliga hälsningar,
Dansukker