Till senaste kommentaren

Florsocker istället för strösocker

Kan jag byta strösocker till florsocker när jag bakar?
Vad är skillnade?

Kommentarer

  • Hej Sassa,

    Tack för din fråga.
    Du kan byta ut strösockret till florsocker men tänk på att det är skillnad i vikten. 1 dl strösocker väger 85 g medan 1 dl florsocker väger 60 g så då bör du ta 85 g florsocker för att få samma mängd, vilket är cirka 1 1/3 dl florsocker.

    Lycka till med din bakning,
    Dansukker

    Sofia
  • Kan jag använda florsocker till ättikslag?
  • Hej Lars,

    Ja det ska inte vara några problem att använda florsocker till din ättikslag.

    Vänliga hälsningar,
    Dansukker
    Sofia
  • Hej! Tänkte göra egen vätskeersättning. (Resorb). Har inget strösocker hemma då jag slutat baka. Men har florsocker hemma. Kan man avända
    det istället för strösocker?
  • Hej Anna,

    Jag har själv inte gjort min egen vätskeersättning men det borde inte vara några problem att byta ut strösockret med florsocker, så det tycker jag att du kan göra.

    Vänliga hälsningar,
    Dansukker
    Sofia
  • Kan man andvända florsocker till rönnbärsgele? Såg ett recept och där stod pudersocker. Är det florsocker?
  • Hej Gudrun,

    Pudersocker är detsamma som florsocker och därför kan du ersätta florsocker med pudersocker. Däremot skulle jag inte rekommendera att koka gelé på florsocker utan då passar vårt Gelésocker Multi bättre eller vanligt strösocker.

    Vänliga hälsningar,
    Dansukker
    Sofia
  • Hej jag tänkte försöka göra kladdkaka funkar det att använda florsocker istället för vanligt socker
  • Hej Hugo,

    Det går bra att byta ut strösockret med florsocker men tänk på att det är skillnad i vikten. 1 dl strösocker väger 85 g medan 1 dl florsocker väger 60 g så du bör du ta 85 g florsocker för att få samma mängd, vilket är cirka 1 1/3 dl florsocker.

    Vänligen,
    Dansukker
    Sofia
  • Kan man göra sylt av florsocker ? Ifall svaret är ja hur mycket behöver jag för 400 g strösocker?
  • Hej!

    När du ska koka sylt så rekommenderar jag första hand att du använder Syltsocker, som vi har i en 1kg's påse. Det finns tydliga instruktioner på påsen för mängder mm.
    Du kan naturligtvis använda vanligt strösocker, och om du vill florsocker.
    1 dl Strösocker = 85 g och 1 dl Florsocker = 60 g.

    Hälsar Dansukker
    Ann-Louise
  • Tack! Mycket intressant, gissa om jag blev glad när florsocker går använda till inläggning av gurka, hade inget socker och svårt komma iväg till affären😄
    Anita Magnusson
  • Hej Anita,

    Vad bra att vi kunde hjälpa dig med din fråga och underlätta din inläggning.

    Mvh,
    Dansukker
    Sofia
  • Kan ha florsocker I mandelmusslor
    Birgitta
  • Hej Birgitta,

    Det går bra att använda florsocker till mandelmusslor, då blir de extra spröda.

    Lycka till med julbaket,
    Dansukker
    Sofia
  • Går det bra att använda florsocker i stället för strösocker i en sockerkaka? Kan man blanda?
    Marle
  • Hej,

    Det går bra att använda florsocker istället för strösocker i en sockerkaka men eftersom strösocker och florsocker väger olika bör du ta 85 g florsocker eller 1 1/3 dl florsocker istället för 1 dl strösocker.

    Vänliga hälsningar,
    Dansukker
    Sofia

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.