Recept på Key lime paj med Gelésocker?
Vill göra en Key lime paj. Har ni tips på hur använda Gelesocker i pajen?
Följ inlägget
1
följare
tack för din fråga och roligt att du vill göra en key lime paj med vårt Gelésocker. Vi har inget sådant recept på hemsidan och vår receptutvecklare är sjukskriven men jag ska försöka hjälpa dig. Jag skulle tipsa dig om att du utgår från ett recept på key lime paj och gör pajbotten med smör och Digistivekex enligt instruktion (brukar vara 15 kex och 100g smält smör som mixas slätt och trycks ut i form. Grädda den i ugnen (175 grader över o undervärme) lite längre än bara förgräddning så kanske 15-20 minuter istället för 10 minuter. Detta för att fyllningen som görs med Gelesocker kokas upp på spisen och ska inte bakas i ugnen. För fyllning med lime och gelesocker gör du så här:
-1 dl Gelèsocker multi
- 5 dl grädde, valfri fetthalt
- 2,5 msk färskpressad lime
- 1,5 msk limezest (från ca 2-3 lime)
Gör så här:
- Pressa limesaften och ställ åt sidan.
- Blanda ihop gelésocker multi och grädde i en kastrull och koka upp i ca 1/2 minut.
- Ta av från värmen och rör i limesaften och zest. Låt smeten svala lite innan du häller upp i pajskalet.
- Sätt in dem i kylskåpet täckta gärna med plastfolie. Låt stå i kylskåpet tills det har blivit helt stelnat och kallt. Det tar ca 3 timmar
Lycka till och hoppas det blir gott!