Till senaste kommentaren

Hur gör jag glöggelé med gelésocker?

Om jag ska göra gelé till en cheesecake, med 3 dö glögg. Hur mycket gelesocker behöver jag då?

Kommentarer

  • Hej Caroline,

    Tack för din receptfråga.
    När man gör gelé med gelésocker multi brukar man ta 1 dl gelésocker till 1 dl vätska. Däremot kan ju glögg i sig vara lite söt, vilket kan leda till att gelén bli lite för söt och då kan det vara bra att balansera med lite syra. Mitt råd är att göra ett litet testkok innan du gör en hel gelé och lägger på tårtan om det inte redan finns ett recept på glöggelé med gelésocker.

    Vänliga hälsningar,
    Dansukker
    Sofia
  • Jag skall göra en glöggspegel till min pannacotta på en färdig alkoholfri Blossaglögg.
    Hur mycket multi socker (med pectin) nör jag använda för 4 dl glögg?
    Rack!
    Anki Sampert
  • Hej Anki,

    Precis om i svaret ovan din fråga, så rekommenderar vi att man tar 1dl Gelésocker Multi till 1dl vätska. Men det är alltid en avvägning, beroende på hur söt du vill att din glöggspegel ska vara. Vi rekommenderar därför alltid att man gör ett litet testkok och på så vis kan du avgöra om du ska minska eller öka på gelésockret respektive vätskan.

    Lycka till med din glöggspegel 😀
    Hälsar Dansukker
    Ann-Louise

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.