Till senaste kommentaren

Ersätta glykossirap med något annat?

Hej jag ska göra en glasstårta, ett recept från pågen med deras kardemumma skorpor,,,men i Mora/Orsa finns det inte kan jag ersätta det med någon annan produkt?
Mvh Ingela

Kommentarer

  • Hej Ingela,

    Tack för din fråga.
    För att göra en len och krämig glass är det allra bäst att använda glykossirap men du kan ta bort produkten från receptet utan att byta ut den med något annat. Glykossirapen har ingen direkt smak utan används för att hämma kristalliseringen i glassen och göra den krämig och len. Det finns ingen annan liknande produkt som gör detta förutom andra glykosprodukter, t. ex. glykos som du kan köpa på apoteket.

    Vänliga hälsningar,
    Dansukker
    Sofia
  • Hej!
    Vad är er glykossirap framställd av? Har ett veteallergiskt barn.
    ( ej gluten)
  • Hej Jessica,

    Vår glykossirap är utvunnen ur vetestärkelse.

    Vänliga hälsningar,
    Dansukker
    Sofia
  • Tack för svaret.
    Vi har en veteallergisk son som ej är gluten.
    Synd att ni inte kan skriva in det på innehållsdeklarationen direkt. Skulle underlätta att veta det direkt man läser på innehållsdeklarationerna.
  • Hej igen,

    På förpackningen står det "Glykossirap baserat på vete". Sedan stå det att den är glutenfri eftersom under produktionsprocessen reduceras gluteninnehållet till under 0,002 % (< 20ppm). Vid ett gluteninnehåll under 0,002 % deklareras produkten som glutenfri. Detta står även om produkter på vår hemsida: https://www.dansukker.se/se/produkter/alla-produkter/glykossirap

    Vart menar du att du vill att det ska stå?
    Vänliga hälsningar,
    Dansukker
    Sofia

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.