Till senaste kommentaren

Vad kan jag använda istället för Glykossirap?

Hej, om man inte får tag på glykossirap vad ska man använda sig av istället? Jag tänkte göra fransk nougat.
(Uppdaterad )

Kommentarer

 • Hej Karin,

  Tack för din fråga. Jag skulle rekommendera att du håller dig till glykossirap när du ska göra fransk nougat. Glykossirap ska finnas att köpa på Coop, City Gross och Hemköp. Om produkten inte finns på hyllan i någon av dessa butiker kan du be de att beställa hem den.

  Vänliga hälsningar,
  Dansukker
  Sofia
  (Uppdaterad )
 • Okej, men jag har ganska långt till dessa affärer. Kan jag ta något annat istället? Är glykos och glykossirap samma sak?
  (Uppdaterad )
 • Hej igen Karin,

  Vår glykossirap är inte lika tjock i konsistensen som exempelvis den glykos du köper på apoteket men du kan byta ut produkterna med varandra. Det finns några recept på fransk nougat med ljus sirap i så det bör fungera men anledningen till att man rekommenderar glykossirap är eftersom den ger en lenare konsistens på nougaten.

  Vänliga hälsningar,
  Dansukker
  Sofia
  (Uppdaterad )
 • Om man gör marsmallows, kan man använda ljus sirap istället för glykos?
  (Uppdaterad )
 • Hej Tessan,

  Det finns recept där de använder ljus sirap istället för glykossirap så jag skulle säga att det funkar att göra på detta sätt men med ett annat resultat.
  Vår glykossirap är inte lika söt som den ljusa sirapen och kommer därför att göra marshmallowsen sötare. De kan också bli kladdigare och med ett hårdare skal på ytan. Min rekommendation är därför att du följer vårt recept och gör marshmallows med glykossirap.

  Vänligen,
  Dansukker

  Sofia
  (Uppdaterad )
 • Hej, skall göra knäckigt mandelkorgar o där skall varea 2 msk glykossirap i. Har varit på Willys, ICA maxi o apoteket. Har utgått ur sortimentet. Kan jag ta i något annat?

  (Uppdaterad )
 • Hej Helen,

  Tack för din fråga.
  Jag tror att du bifogat fel recept men om det ska vara 2 msk Glykossirap i knäckformarna skulle jag rekommendera att du tar 2 msk av vår ljusa sirap istället. Eftersom jag inte kan se receptet och hur mycket övrigt socker du ska använda är det svårt att veta hur resultatet blir men det kommer att bli lite sötare eftersom glykossirap inte har någon särskild sötma och den ljusa sirapen är söt med en smak av kola.

  Vår Glykossirap ska fortfarande gå att köpa på Coop, Hemköp, Willys och City Gross så mitt tips är att höra med dessa butiker och om de inte har produkten på hyllan kan du fråga butikspersonalen om de kan beställa hem den till dig.

  Vänligen,
  Dansukker
  Sofia
  (Uppdaterad )
 • Hejsan

  Jag ska koka karamell och av sockret bildas det lätt kristaller. Om jag bytat ut 1 kg strösocker till glukos hur mycket glukos motsvarar det?
  Kan man koka karamell på enbart glukos utan strösocker?

  Tacksam för svar

  Vänligast
  Dijana
  (Uppdaterad )
 • Hej Dijana,

  Du ska inte byta ut allt socker med glykossirap, dels för att karamellen då inte kommer att få någon ordentlig smak och dessutom ingen sötma. Glykossirap smakar knappt något men hjälper till att hämma kristalliseringen av sockret.

  Eftersom jag inte vet exakt hur ditt recept ser ut är det svårt att avgöra hur mycket glykossirap du ska lägga till, men på 1 kg socker skulle jag säga cirka 2 dl glykossirap. Då har jag jämfört med vårt recept som du kan hitta via länken: https://www.dansukker.se/se/recept/harda-karameller.aspx 

  Vänligen,
  Dansukker
  Sofia
  (Uppdaterad )
 • Hej,
  Jag har letat i de flesta matvarubutiker utan att hitta Glykossirap.
  Varför finns den inte längre?

  Hoppas att ni kan se till den kommer tillbaka!

  Vänliga hälsningar  Inga-Lena
  (Uppdaterad )
 • Hej Inga-Lena,

  Vad kul att du tycker om vår produkt glykossirap!
  Vi har inte slutat att sälja produkten och de butiker som fortfarande har den i sitt sortiment är, Hemköp, Willys, Coop och Citygross. Vi har även försökt att sälja in produkten till Ica igen men de har tyvärr inte varit intresserade.

  Mitt tips är att kolla i ovanstående butiker och om de inte har den på hyllan när du är där så kan de beställa hem den till dig! Du som konsument får gärna trycka på lite hos Ica också så att de tar in produkten igen 😀

  Vänligen,
  Dansukker
  Sofia
  (Uppdaterad )
 • Jag vill göra en Mirror glaze glasyr. I receptet står att jag ska använda karamellsirap. Jag hittade ingen i butiken och köpte vit sirap. Tror ni att det funkar?
  (Uppdaterad )
 • Hej Manuela,

  Tack för din fråga!
  Jag vet tyvärr inte vad receptutvecklaren menar med karamellsirap men det kan vara glykossirap eftersom det bland annat används när man gör karameller/kola och är den sirap som oftast används när man gör Mirror glaze. Mitt första alternativ är alltså glykossirap men du kan absolut testa med vit sirap, denna sirap är dock betydligt sötare än glykossirap så tänk på det när du doserar och använder andra söta produkter.

  Lycka till med receptet och återkom om du undrar något mer!
  Vänligen,
  Dansukker
  Sofia
  (Uppdaterad )
 • Tack så mycket för ditt svar Sofia. Jag ska testa det iallafall.
  Trevlig helg på er.
  (Uppdaterad )
 • Gör så Manuela, hoppas att resultatet blir som önskat 😀

  /Dansukker
  Sofia
  (Uppdaterad )
 • Det gick så himla bra.
  (Uppdaterad )
 • Vad kul 😀
  Sofia
  (Uppdaterad )
 • hej skulle vilja göra hallonremmar men hittar inte glukossirap i närliggande butiker vad skulle jag kunna använda ist, kan man använda ljus sirap ist?
  (Uppdaterad )
 • Hej!

  När du ska göra hallonremmar är det absolut bäst att använda glykossirap men du kan även testa att byta ut produkten med vit eller ljus sirap.

  Mitt tips i första hand är att du hör med personalen i de butiker som du har närliggande som ska ha glykossirap i sitt sortiment men som inte har produkten på hyllan, att beställa hem den till dig. Annars kan du eventuellt åka till en lite större Coopbutik eller likande.

  Vänligen,
  Dansukker
  Sofia
  (Uppdaterad )
 • Ska bjuda på en kaka som kommer att innehålla glykossirap. Men en av oss ska ha glutenfritt. Läste att glykossirapen utvinns från vete. Kan veteallergiker äta glykossirapen?
  (Uppdaterad )
 • Hej Sanna,

  Tack för din fråga.
  Det finns de som inte tål sädesslaget vete och kan då inte äta vår glukossirap, tyvärr. Vad är det för slags kaka du ska baka som innehåller glykossirap? Du kanske kan ta bort sirapen.

  Vänligen,
  Dansukker
  Sofia
  (Uppdaterad )
 • Hej
  Vad kan man ha istället för glukos i fudge och varför har man i det.
  Mvh Anett Berglin
  (Uppdaterad )
 • Hej Anett,

  Glykossirapen smakar nästan inget alls och är bara till för att göra fudgen len och mjuk i konsistensen. Ingen av våra andra produkter har samma funktion men om du inte vill använda glykossirap så rekommenderar jag att du använder vit eller ljus sirap. Dock måste du tänka på att inte ta för mycket övrigt socker eftersom vit och ljus sirap har en söt smak, till skillnad från glykossirap.

  Vänligen,
  Dansukker
  Sofia
  (Uppdaterad )
 • Kan man byta ut glykossirap mot Nicks fibersirap i ett tårtrecept, skall vara glukossirap i tårtan och i glasen utanpå?
  Blir det samma resultat?
  (Uppdaterad )
 • Hej Britta!

  Tack för din fråga!

  Jag har ingen erfarenhet av Nicks fibersirap och kan tyvärr inte ge dig något svar.
  Jag rekommenderar att du kontaktar tillverkaren av Nicks fibersirap och ber om svar på din fråga.

  Vänliga hälsningar från Dansukker!
  Ann-Louise
  (Uppdaterad )
 • Jag har ett recept på geléhallon där det sår att man ska använda glykos. Har tidigare använt Icas "Glykos". Jan jag ersätta glykos rakt av ned glykossirap?
 • Hej Hans,

  Ja det går bra att ersätta Icas glykos med vår glykossirap rakt av.

  God fortsättning,
  Dansukker
  Sofia
 • Hej!
  Jag försöker leta efter ett med sockerfritt alternativ till glykos eller glykossirap för att kunna baka chokladtoppar till min pappa som precis fått typ två diabetes
  Hälsningar Lisa
 • Hej Lisa!
  Tråkigt att höra att din pappa fått diabetes. Vi har dock inte sockerfria recept att erbjuda dig eftersom vi är just en sockerproducent. Om det är just glykos som du inte önskar så går det säkert att göra chokladtoppar utan den ingrediensen. Min råd är att googla runt på socker och/eller glykosfria recept på chokladtoppar.
  Lycka till!
  Pernilla
 • Hej Lisa!

  Tack för ditt mail. Det är svårt att hitta något exakt alternativ till glykos, som ger en konsistens som kan vara svår att få till. Ni får prova er fram med de socker ersättningar som finns på marknaden.

  Hälsar Dansukker
  Ann-Louise

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.