Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Vad kan jag använda istället för Glykossirap?

Hej, om man inte får tag på glykossirap vad ska man använda sig av istället? Jag tänkte göra fransk nougat.

Kommentarer

 • Hej Karin,

  Tack för din fråga. Jag skulle rekommendera att du håller dig till glykossirap när du ska göra fransk nougat. Glykossirap ska finnas att köpa på Coop, City Gross och Hemköp. Om produkten inte finns på hyllan i någon av dessa butiker kan du be de att beställa hem den.

  Vänliga hälsningar,
  Dansukker
  Sofia
 • Okej, men jag har ganska långt till dessa affärer. Kan jag ta något annat istället? Är glykos och glykossirap samma sak?
  Karin
 • Hej igen Karin,

  Vår glykossirap är inte lika tjock i konsistensen som exempelvis den glykos du köper på apoteket men du kan byta ut produkterna med varandra. Det finns några recept på fransk nougat med ljus sirap i så det bör fungera men anledningen till att man rekommenderar glykossirap är eftersom den ger en lenare konsistens på nougaten.

  Vänliga hälsningar,
  Dansukker
  Sofia
 • Om man gör marsmallows, kan man använda ljus sirap istället för glykos?
  Tessan
 • Hej Tessan,

  Det finns recept där de använder ljus sirap istället för glykossirap så jag skulle säga att det funkar att göra på detta sätt men med ett annat resultat.
  Vår glykossirap är inte lika söt som den ljusa sirapen och kommer därför att göra marshmallowsen sötare. De kan också bli kladdigare och med ett hårdare skal på ytan. Min rekommendation är därför att du följer vårt recept och gör marshmallows med glykossirap.

  Vänligen,
  Dansukker

  Sofia
 • Hej, skall göra knäckigt mandelkorgar o där skall varea 2 msk glykossirap i. Har varit på Willys, ICA maxi o apoteket. Har utgått ur sortimentet. Kan jag ta i något annat?

  Helen Engvall Andersson
 • Hej Helen,

  Tack för din fråga.
  Jag tror att du bifogat fel recept men om det ska vara 2 msk Glykossirap i knäckformarna skulle jag rekommendera att du tar 2 msk av vår ljusa sirap istället. Eftersom jag inte kan se receptet och hur mycket övrigt socker du ska använda är det svårt att veta hur resultatet blir men det kommer att bli lite sötare eftersom glykossirap inte har någon särskild sötma och den ljusa sirapen är söt med en smak av kola.

  Vår Glykossirap ska fortfarande gå att köpa på Coop, Hemköp, Willys och City Gross så mitt tips är att höra med dessa butiker och om de inte har produkten på hyllan kan du fråga butikspersonalen om de kan beställa hem den till dig.

  Vänligen,
  Dansukker
  Sofia
 • Hejsan

  Jag ska koka karamell och av sockret bildas det lätt kristaller. Om jag bytat ut 1 kg strösocker till glukos hur mycket glukos motsvarar det?
  Kan man koka karamell på enbart glukos utan strösocker?

  Tacksam för svar

  Vänligast
  Dijana
  Dijana
 • Hej Dijana,

  Du ska inte byta ut allt socker med glykossirap, dels för att karamellen då inte kommer att få någon ordentlig smak och dessutom ingen sötma. Glykossirap smakar knappt något men hjälper till att hämma kristalliseringen av sockret.

  Eftersom jag inte vet exakt hur ditt recept ser ut är det svårt att avgöra hur mycket glykossirap du ska lägga till, men på 1 kg socker skulle jag säga cirka 2 dl glykossirap. Då har jag jämfört med vårt recept som du kan hitta via länken:

  https://www.dansukker.se/se/recept/harda-karameller.aspx

  Vänligen,
  Dansukker
  Sofia

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.