Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Vad kan jag använda istället för glykossirap?

Hej, om man inte får tag på glykossirap vad ska man använda sig av istället? Jag tänkte göra fransk nougat.

Kommentarer

 • Hej Karin,

  Tack för din fråga. Jag skulle rekommendera att du håller dig till glykossirap när du ska göra fransk nougat. Glykossirap ska finnas att köpa på Coop, City Gross och Hemköp. Om produkten inte finns på hyllan i någon av dessa butiker kan du be de att beställa hem den.

  Vänliga hälsningar,
  Dansukker
  Sofia
 • Okej, men jag har ganska långt till dessa affärer. Kan jag ta något annat istället? Är glykos och glykossirap samma sak?
  Karin
 • Hej igen Karin,

  Vår glykossirap är inte lika tjock i konsistensen som exempelvis den glykos du köper på apoteket men du kan byta ut produkterna med varandra. Det finns några recept på fransk nougat med ljus sirap i så det bör fungera men anledningen till att man rekommenderar glykossirap är eftersom den ger en lenare konsistens på nougaten.

  Vänliga hälsningar,
  Dansukker
  Sofia
 • Om man gör marsmallows, kan man använda ljus sirap istället för glykos?
  Tessan
 • Hej Tessan,

  Det finns recept där de använder ljus sirap istället för glykossirap så jag skulle säga att det funkar att göra på detta sätt men med ett annat resultat.
  Vår glykossirap är inte lika söt som den ljusa sirapen och kommer därför att göra marshmallowsen sötare. De kan också bli kladdigare och med ett hårdare skal på ytan. Min rekommendation är därför att du följer vårt recept och gör marshmallows med glykossirap.

  Vänligen,
  Dansukker

  Sofia

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.