Har ni Gul farin?

Jag ska baka efter ett gammalt recept (pepparkakor) där det står att jag ska använda gul farin. Har ni det? Om inte, vet ni vad som är ett bra substitut? Har gul farin lite lakritstoner som brun, eller mer karamell som ljust muscovadosocker? 😀
Tack på förhand!

Kommentarer

  • Hej Eleonor,

    Tack för din fråga.
    Vi har bara haft gul farin på industrisidan så detta receptet måste vara ett industrirecept. Jag skulle rekommendera att du använder vårt vanliga farinsocker som förmodligen är den som är mest lik den gula farinen och dessutom den produkt som passar bäst till pepparkaksdegen.

    Vänligen,
    Dansukker
    Sofia
  • Tack för svar!
    Receptet är ur en kokbok från 1911, så det är nog det. Men då provar jag brun farin!
  • Oj det var längesedan 😊 då kanske det fanns något som hette gul farin. Men testa med vårt farinsocker så tror jag att du blir nöjd med smaken.

    Ha ett härligt julbak!
    Vänligen,
    Dansukker
    Sofia
  • På 1940-talet tillverkade SSA både vit och gul farin !
  • Förr tillverkades vit, gul och brun farin. Ett äldre namn för farin är bastard. Vanliga användningsområde var gul farin till pepparkakor och brun farin till kålsoppa och kåldolmar.
    Synd det ej tillverkas längre.
    Melass, (ej den för djur), utan för bak mm var lätt att köpa förr men idag svårare och dyrt. Blir inte detsamma i smak när man byter ut det
  • Hej Anna,

    Vad kul att intresset för våra produkter är så stort. Tyvärr finns det inte någon marknad för alla tre sorters farinsocker idag och det är redan svårt att få in alla våra produkter i butikshyllorna som läget är. Men vi är väldigt glada för det farinsocker vi har idag.

    Vänliga hälsningar,
    Dansukker
    Sofia

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.