Har ni Gul farin?

Jag ska baka efter ett gammalt recept (pepparkakor) där det står att jag ska använda gul farin. Har ni det? Om inte, vet ni vad som är ett bra substitut? Har gul farin lite lakritstoner som brun, eller mer karamell som ljust muscovadosocker? 😀
Tack på förhand!

Kommentarer

  • Hej Eleonor,

    Tack för din fråga.
    Vi har bara haft gul farin på industrisidan så detta receptet måste vara ett industrirecept. Jag skulle rekommendera att du använder vårt vanliga farinsocker som förmodligen är den som är mest lik den gula farinen och dessutom den produkt som passar bäst till pepparkaksdegen.

    Vänligen,
    Dansukker
    Sofia
  • Tack för svar!
    Receptet är ur en kokbok från 1911, så det är nog det. Men då provar jag brun farin!
  • Oj det var längesedan 😊 då kanske det fanns något som hette gul farin. Men testa med vårt farinsocker så tror jag att du blir nöjd med smaken.

    Ha ett härligt julbak!
    Vänligen,
    Dansukker
    Sofia
  • På 1940-talet tillverkade SSA både vit och gul farin !

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.