Koka om tjock hjortronsylt?

Hej! Kan man koka om hjortronsylten då den blev som gelé, vill ha den lösare. Isf hur mycket vatten tillsätts? Använde sylt socker till detta.

Kommentarer

  • Hej Annelie,

    Tack för din fråga.
    Du kan absolut koka om din hjortronsylt som blivit som gelé. Eftersom jag inte vet vilka mängder syltsocker och hjortron du använt så kan jag inte riktigt svara på hur mycket vatten du ska tillsätta, men det bästa är om du testar dig fram. Tillsätt cirka 1/2 dl vatten åt gången, koka upp och testa att göra geléprovet. Ta en sked och lägg en klick sylt på en kall tallrik och se om den har önskvärd konsistens.

    Tillsätt inte mer syltsocker när du kokar om sylten för då kommer den inte att bli lösare. Lycka till med din sylt och ha en fortsatt härlig sommar!

    Vänligen,
    Dansukker
    Sofia
  • Fråga: kokade hjortronsylt enligt recept- Dansukker. Sylten blev mycket rinnig,bären blandade sig inte med vätskan och  sylten skummade sig inte. Vad gjorde jag fel ?
  • Hej,

    Tack för din fråga. Det låter väldigt konstigt att bären inte blandade ihop sig med vätskan. Vilket recept använde du när du kokte sylten? Var det på 500 g hjortron och 250 g syltsocker? Mitt tips är att du kokar upp sylten hastigt en gång till för att bli av med vätska och få sylten fast.

    Annars kan vi göra en reklamation av syltsockret men då behöver jag få in lite av sockret, din adress och förpackningens tillverkningsnummer. Återkom gärna om hur du vill gå till väga.

    Soliga hälsningar,
    Dansukker
    Sofia

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.