Inlagda gurkor

Har räknat fel på ättika 12 % och ättikssprit 24 % så mina gurkor är sura som attan Kan jag tillsätta socker i burkarna? Hur mycket?
Har hittat Mor Olssons gurkor där man häller i socker direkt i burkarna. Man kokar alltså inte lagen.Kan jag rädda mina gurkor?
(Uppdaterad )

Kommentarer

  • Hej Eva!

    Tyvärr är det så att ättikan redan trängt in i gurkorna och därför är det svårt att dämpa syran. Visst kan man tillsätta socker för att göra gurkorna sötare men syran finns likväl kvar. Som ett försök att späda ut syran rekommenderar jag att tillsätta vatten. Men som sagt, ättikan har trängt in i gurkorna...

    Vänliga hälsningar
    Ann-Louise
    (Uppdaterad )

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.