Till senaste kommentaren

Byta ut syltsocker med vanligt socker

Jag får hudutslag av kaliumsorbat, vad kan jag använda istället för syltsocker?

Kommentarer

  • Hej Dagny!

    Jag rekommenderar att du använder vanligt vitt strösocker när du kokar din sylt.
    Jordgubbssylt, 2 burkar:
    Ingredienser:
    1.5 kg jordgubbar
    1 krm vaniljpulver
    saften av två citroner
    8 dl strösocker
    Gör så här:
    Rensa och dela jordgubbarna. Blanda dem tillsammans med vaniljpulver, citron och strösocker i en kastrull. Koka upp och låt sjuda på medelhög värme i ca. 30 minuter.
    Om du har en termometer så kan du tempa sylten – 105°c grader ska den nå.
    Häll över sylten på varma, väl rengjorda burkar och skruva genast åt locket.
    Låt burkarna svalna upp och ned. Förvara sylten svalt och mörkt. Går även att frysa sylten.
    Ann-Louise

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.