Jordgubbssylt som blev för söt

Kokade jordgubbssylt i natt och nu är den jättesöt och väldigt seg, nästan som gelé. Kan man koja om den med mer jordgubbar. Eller vad gör man? Det här receptet använde jag.
Ingredienser
  • 2 l färska jordgubbar
  • 1 msk vatten
  • 1 lime
  • 1 vaniljstång
  • 7 dl strösocker
  • 3 dl syltsocker
Förstår inte varför sylten blev så toksöt. Gjorde receptet x 2,5.



Kommentarer

  • Hej Helen,

    Receptet är vad vi kallar en 1:1 sylt, dvs. lika mycket bär som socker. Det kan bli ganska sött, särskilt om man blandar med söta jordgubbar. Nästa gång råder jag dig att koka sylten med receptet 2:1, dvs. tex 1 kg jordgubbar och 500 g syltsocker. Men använd då bara syltsocker så att den stelnar och håller sig länge.

    Du kan absolut koka om sylten och tillsätta mer jordgubbar och vatten eller endast vatten. Jag skulle börja med att testa 1-2 dl vatten och koka ca 1 minut.

    Vänligen,
    Dansukker
    Sofia

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.