Till senaste kommentaren

Måste man koka Gelésocker Multi för att den ska verka?

Hej!
Måste man koka gelesocker? Ska ha frysta jordgubbar i tårtfyllning och det blir ofta för blött. Tänkte röra i lite gelesocker. Hjälper Det?

(Uppdaterad ) Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Lena,

  Ja man måste koka gelésocker multi minst 30 sekunder för att den ska verka.
  Mitt tips är att du gör en jordgubbssylt med vår produkt Syltsocker så att du får en fastare fyllning i tårtan, alternativt gör en jordgubbsmousse på gelésocker multi. Recept på en mindre safts jordgubbsmousse finns i länken nedan:

  https://www.dansukker.se/se/recept/rulltaarta-med-jordgubbsmousse-och-lavendelsocker.aspx​​​

  Lycka till,
  Dansukker  Sofia
 • Varför stelnar inte min gelé trots gelesocker multi? Har aldrig haft problem tidigare då den har blivit helt perfekt efter att koka 30 sek men nu är det både rödvinbärsgele och svartvinbärsgele som inte stelnar.
 • Hej Rose,

  Det är svårt att veta på rak arm men skicka gärna in din reklamation via länken nedan så att vi kan undersöka vad som har blivit fel:

  https://www.dansukker.se/se/kontakt/kontakt/reklamation.aspx

  Vänligen,
  Dansukker
  Sofia
 • När man ska göra gelé och använda bärsaft, menas det att bärsaften ska redan vara sötad eller räcker det med gelésockret?
 • I recepten om att göra gelé och använda bärsaft, så står det inte om saften som ska användas ska innehålla socker eller inte. Är det råsaft utan socker eller sockrad saft? Jag tänker att det har betydelse på hur mycket gelésocker man ska använda.
 • Hej Elisabet,

  Tack för din fråga.
  Det ska vara råsaft när du kokar gelé på gelésocker multi eftersom gelésockret till störst del innehåller socker. Du ska alltså separera saften från bären och sedan koka upp bärsaften med gelésocker multi i 30 sekunder, låta den stelna och så har du sedan en gelé.

  Hoppas att din gelé blir god och ha en fortsatt härlig sommar,
  Dansukker
  Sofia
 • Tack för svaret! Om man använder en saftmaja när man gör saft, så finns recept där man lägger i socker direkt eller efteråt.  Så om ni gör ett förtydligande på er produkt, så blir det inga oklarheter, att det är råsaft som avses.
  Nu ska det bli finfin gelé!
  Mvh Elisabet
 • Hej igen,

  Vi tackar för din input och då vi med jämna mellanrum kollar över texterna på våra förpackningar får vi se om vi kommer att göra ett förtydligande här.

  Ha en solig vecka!
  Vänligen,
  Dansukker
  Sofia

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.