Till senaste kommentaren

Ska syltsocker och bär stå någon timme innan syltkokning?

I recept med vanligt socker föreslås att man låter bär och socker stå någon/några timmar innan man kokar sylten för att få bättre sylt. Gäller detta också om jag använder syltsocker?

Kommentarer

  • Hej Kerstin!

    Tack för ditt mejl och din förfrågan.
    Nej det gäller inte vid användning av Syltsocker, du kan koka din sylt direkt.

    Hälsar Dansukker
    Ann-Louise
  • Eftersom jag inte hann få svar och hade hört att klarbärssylt kan bli väldigt tunn och rinnig så hällde jag på sockret och lät det stå i kylen över natten. Det fick också koka lite längre och det blev en väldigt bra sylt tycker jag.
  • Hej Kerstrin!

    Så bra! Njut av din goda sylt!

    Hälsar Dansukker
    Ann-Louise

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.