Koka om marmelad?

Hej!
Kokade rabarber-marmelad med 500 gram rabarber, 500 gram syltsocker men hade av någon anledning i 10 dl vatten, istället för 1 dl.
Hur kan jag rädda marmeladen?
(Uppdaterad )

Kommentarer

  • Hej Lennart,

    Tack för din fråga.
    I vanliga fall skulle jag rekommendera att du kokar ner marmeladen för att bli av med vätskan men det är väldigt mycket vätska att bli av med. För att få marmeladen god och med bra konsistens behöver du öka på receptet med mer rabarber och syltsocker. Ett tips är att koka rabarbern i lite vatten så att den blir mjuk innan du kokar den tillsammans med den färdiga marmeladen och mer syltsocker. Ett annat alternativ är att du tillsätter mer rabarber och vanligt strösocker och gör marmeladen till saft istället.

    Hoppas att dessa tips kan hjälpa dig på vägen.
    Vänligen,
    Dansukker
    Sofia
    (Uppdaterad )
  • Hej,

    Kokade marmelad av plommon och blandade i citron. Marmeladen blev lite väl syrlig,
    Går det att koka om den och då blanda i mer syltsocker ?
  • Hej Ingrid!

    Tack för ditt mail och din förfrågan.
    Det går utmärkt att koka om din marmelad och tillsätta lite mer syltsocker.

    Lycka till med din marmelad!

    Hälsar Dansukker
    Ann-Louise

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.