Kan man koka om en marmelad med Syltsocker?
Jag hällde i för mycket syltsocker och vill späda ut marmeladen med mer bär. Går det att koka om syltsocker och fortfarande få en marmeladkonsistens? Jag trodde att förpackningen var på 500 gr.
Följ inlägget
1
följare
Tack för din fråga!
Det går bra att koka om en marmelad och tillsätta mer bär. Däremot kommer marmeladen inte att ha samma konsistens eftersom sockermängden minskar. Det är framför allt sockermängden som ger marmeladen rätt konsistens och om du tar mindre socker blir den mer som en sylt.
Vänliga hälsningar,
Dansukker
Min björnbärsmarmelad blev för fast. Jag kokade den med lagom mängd syltsocker men antagligen för länge. Kan jag koka om den med lite vatten för att få lite lösare konsistens fast det gått 3 dagar?
Vänliga hälsningar
Lotta
Det går alldeles utmärkt att koka om marmeladen och tillsätta lite vatten trots att det gått några dagar.
Vänligen,
Dansukker
Inger
Tack för din fråga.
Det beror lite på hur mycket marmelad du har kokt men jag skulle börja med lite åt gången. Om du har cirka 1/2 l marmelad kan du hälla i cirka 1/2 dl vatten och koka upp någon minut och sedan lägga en sked med sylt på en kall tallrik för att se om konsistensen är som önskat. Annars får man lägga till lite vatten till och koka upp ytterligare någon minut.
Återkom gärna om du undrar något mer!
Vänligen,
Sofia
Min marmelad blev för sur,kan jag koka om med mer syltsocker ?
Ja du kan absolut lägga till mer syltsocker och koka om marmeladen 1-2 minuter för att få bort lite av det sura.
Vänligen,
Sofia
/Nina
Gjorde ett fantastiskt gott äpple och karamell recept på marmelad, men vet ej om den antingen kokade för länge eller om det blev för mycket syltsocker (följde receptet) då den tjocknade till sig för mycket.
Stod i receptet att den skulle kunna hålla i flera månader utan några problem. Undrar om det är möjligt att testa att koka upp den igen fast den har stått i kylen några veckor? Och om man endast tillsätter vatten då?
Vad synd att den blev så tjock, du kan absolut koka om den med lite vatten för att få den lite lösare. Testa med 1/2-1 dl vatten åt gången och låt koka upp någon minut.
Med syltsocker, om du använder receptets mängd kan sylten/marmeladen hålla upp till ett år, oöppnad i ett kallt och mörkt förråd/kylskåp, i helt rena burkar.
Återkom om du undrar något mer,
Dansukker
Tack för ditt mail.
Jag behöver veta lite mer om det receptet som du refererar till.
Vilket recept ska du använda? Återkom gärna så ska jag hjälpa dig.
Vänliga hälsningar från Dansukker
Du kan absolut rädda sylten som blivit för hård. Testa att koka upp sylten igen med lite vatten så bör den bli lösare.
Om du kokar sylt och använder mestadels syltsocker så bör du fortsättningsvis bara koka sylten i cirka 3-5 minuter. Följ gärna receptet på baksidan av syltsockerförpackningen, det är både enkelt och ger ett bra resultat.
Soliga hälsningar,
Dansukker
Tack för ditt inlägg.
Vad konstigt att gelén inte blev så bra!
Det går bra att antingen koka upp gelén igen, hastigt och få bort lite mer vätska eller koka upp gelén igen med pektin.
Om du vill skicka in sockret och göra en reklamation så kan du göra det via länken:
https://www.dansukker.se/se/kontakt/kontakt/reklamation.aspx
Ha en bra dag!
Vänligen,
Dansukker
Vad tråkigt att sylten blev för lös. Det går bra att koka om sylten igen, koka den då hastigt på hög temperatur för att bli av med vätskan som gör sylten lös.
Vänligen,
Dansukker
Eftersom jag aldrig har provat att koka om godis som blivit för löst så vet jag inte med säkerhet att det går. Däremot tror jag inte att det ska vara några problem och det kommer nog inte att förstöra ditt godis. Testa och se hur det blir.
Vänliga hälsningar,
Dansukker
När du kokar marmelad kan du tänkta att du ska ha lika mycket fruktkött från apelsin som syltsocker. Så har du 1/2 kg fruktkött från apelsin ska du använda 1/2 kg Syltsocker (som innehåller pektin) samt en 1/2 del vatten.
Du kan koka om marmeladen och tillsatta ytterligare lite Syltsocker. Koka då upp sylten ganska hastigt på hög varme, ca 5 minuter, för att bli av med lite av vätskan för att göra marmeladen fastare.
Lycka till!
Tack för din förfrågan.
Det kan bero på att de tomater du använt innehållit för lite pektin. Testa att koka om marmeladen häftigt i ett par minuter för att koka bort lite vätska eller koka om den med tillsats av Melatin (pektinpulver som säljs i små påsar i vanliga livsmedelsbutiker) enligt anvisningarna på förpackningen.
Lycka till med din tomatmarmelad!
Hälsar Dansukker
Det går bra att koka om marmeladen och tillsätta citron men om den är väldigt söt kanske du även ska tillsätta lite mer tomater så att den drygas ut lite och inte bara smakar syrligt. Testa dig fram så att du får den smak du önskar.
Lycka till med marmeladkoket,
Dansukker
på?
Vi rekommenderar inte att flerdubbla recept eftersom vår erfarenhet är att det bästa resultatet får du om du kokar enligt recept och sedan upprepar. Allt enligt instruktionen på vår Syltsocker 1kg-förpackning.
Om du ändå vill testa är det viktigt att du gör ett litet provkok med de vinbär du ska använda, eftersom pektinet i just de bär du ska använda kan variera och därmed också hur lös eller hård din marmelad blir.
Om din marmelad ändå skulle bli för lös eller för hård, så kan du alltid koka om den när du använder Syltsocker. Tillsätt lite mer vatten om den är för hård och lite mer syltsocker om den är för lös.
Lycka till med din svartvinbärsmarmelad!
Hälsar Dansukker