Kola om kristalliserad kola

Hej,
Min choklad kola blev tyvärr sockrad.
Den har 
2dl vispgrädde
400gr mörk choklad, Marabou's mörka
100gr honung
350gr socker
2krm salt.
Vet inte vad jag gjort i år, ​den brukar bli jättebra.
Undrar nu om man kan "koka om" den ​för att få bort kristallerna?
Hur görs isf?
Vänliga hälsningar Ylva 


Ylva Lövgren

Kommentarer

  • Hej Ylva,

    tack för ditt mejl och din förfrågan.

    Att koka om kolan är nog inte räddningen. Honungen är förmodligen boven i dramat i det här fallet. Om du istället använder glykossirap så försäkrar du dig om att kolan inte ska kristallisera. Glykossirapen har rätt mängd av enskilda sockerarter, som gör att du får en slät kola.

     Vi rekommenderar att du värmer kolan och tillsätter lite glykossirap, då undviker man att det bildas nya kristaller när kolan stelnar och förhoppningsvis slipper du kristallerna.

    Kika gärna på vår hemsida www.dansukker.se där du hittar fler recept med Glykossirap.
    Gräddkola med smaksättning

    Lycka till med din kola!
    Hälsar Dansukker
    Ann-Louise

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.