Kola om kristalliserad kola
Hej,
Min choklad kola blev tyvärr sockrad.
Den har
2dl vispgrädde
400gr mörk choklad, Marabou's mörka
100gr honung
350gr socker
2krm salt.
Vet inte vad jag gjort i år, den brukar bli jättebra.
Undrar nu om man kan "koka om" den för att få bort kristallerna?
Hur görs isf?
Vänliga hälsningar Ylva
Min choklad kola blev tyvärr sockrad.
Den har
2dl vispgrädde
400gr mörk choklad, Marabou's mörka
100gr honung
350gr socker
2krm salt.
Vet inte vad jag gjort i år, den brukar bli jättebra.
Undrar nu om man kan "koka om" den för att få bort kristallerna?
Hur görs isf?
Vänliga hälsningar Ylva
Följ inlägget
1
följare
tack för ditt mejl och din förfrågan.
Att koka om kolan är nog inte räddningen. Honungen är förmodligen boven i dramat i det här fallet. Om du istället använder glykossirap så försäkrar du dig om att kolan inte ska kristallisera. Glykossirapen har rätt mängd av enskilda sockerarter, som gör att du får en slät kola.
Vi rekommenderar att du värmer kolan och tillsätter lite glykossirap, då undviker man att det bildas nya kristaller när kolan stelnar och förhoppningsvis slipper du kristallerna.
Kika gärna på vår hemsida www.dansukker.se där du hittar fler recept med Glykossirap.
Gräddkola med smaksättning
Lycka till med din kola!
Hälsar Dansukker