Till senaste kommentaren

Kombinera syltsocker och strösocker?

Hej, ska koka apelsinmarmelad och behöver 1 kg socker till I kg frukt. Har bara 650 g syltsocker, kan jag ta resten vanligt strösocker, eller är det bättre minska frukten så att proportionerna behålls?

Kommentarer

  • Hej Kim,

    Det går bra att blanda syltsocker och vanligt socker men eftersom mängden syltsocker blir mindre än receptet anger så bör du koka marmeladen lite längre. När du kokar marmelad med socker krävs det längre koktid och hållbarheten minskar något.

    Vänliga hälsningar,
    Dansukker
    Sofia
  • Tack för svaret! Det gick bra och jag behövde faktiskt inte koka längre! Det var nog så mycket pektin i frukterna att det inte spelade någon roll (pomeranser, blodapelsiner, citron).
    Hälsningar Kim
  • Hej igen,

    Vad kul att marmeladen blev bra. Ibland innehåller frukterna så mycket pektin att det stelnar ändå som du skrev 🙂

    Vänliga hälsningar,
    Dansukker
    Sofia

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.